Možda se čudo desi?

Bevanda: Ovaj saziv neće usvojiti godišnji nacionalni program

Bevanda je naglasio da se ovaj problem, po procedurama, ne može riješiti bez Vijeća ministara, ali da ne isključuje mogućnost da se dogodi čudo.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2019. u 09:30 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija i trezora u Vijeću ministara BiH u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda smatra da u ovom sazivu neće biti usvojen godišnji nacionalni program za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO /MAP/. Bevanda je za "Večernji list" izdanje za BiH rekao da je za ponedjeljak, 11. ožujak, zakazana sjednica Vijeća ministara i da je "koordinator poslao urgenciju za uvrštavanje ove točke na dnevni red". 

On je naglasio da se ovaj problem, po procedurama, ne može riješiti bez Vijeća ministara, ali da ne isključuje mogućnost da se dogodi čudo. 

"Hoće li se naći neki zaobilazni put, stvarno ne znam", kaže Bevanda. 

Komentirajući spekulacije da ministar obrane u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš može godišnji nacionalni program odnijeti u Bruxelles, jer je sve riješeno na tehničkoj razini, Bevanda kaže da bi to prepustio novom sazivu Vijeća ministara. 

"Vidjet ćemo to će biti novi ministar obrane. Baš bih volio vidjeti hoće li ga taj ministar tako jednostavno donijeti. Nije to pitanje baš tako za igranje", poručio je Bevanda. 

Na zahtjev srpskih ministara sa dnevnog reda sjednice Vijeća ministara u tehničkom mandatu početkom veljače skinuta je točka dnevnog reda Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH za period od 2018. do 2019. godine, a prethodno je skinuta sa dnevnog reda u siječnju. 

Sjednica Komisije za NATO integracijski proces BiH, koja je bila zakazana za 20. prosinca prošle godine, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku dužnosnika Republike Srpske kod predsjednika Željke Cvijanović srpski članovi Povjerenstva pozvani da ne sudjeluju u njezinom radu.

Kopirati
Drag cursor here to close