Stavovi

Bevanda otkrio razlog otkazivanja sjednice Vijeća ministara

Bevanda je kazao kako očekuje da se sjednice pripremaju i održavaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu uz visok stupanj suglasnosti.
Vijesti / Politika | 10. 07. 2019. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obzirom na to da o pojedinim točkama postoje različiti pristupi kolegij je odlučio da se do sljedećeg održavanja sjednice pokušamo usuglasiti i završiti obveze koje su pred nama'', objasnio je razlog otkazivanja današnje sjednice Vijeća ministara, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i naglasio kako njegov stav o sudjelovanju u radu kolegija ostaje nepromijenjen.

Bevanda je kazao kako očekuje da se sjednice pripremaju i održavaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu uz visok stupanj suglasnosti.

''Kao što je poznato, Ministarstvo financija i trezora BiH na vrijeme je pripremilo, a Vijeće ministara usvojilo proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, kao i Odluku o privremenom financiranju za treći kvartal ove godine koja još nije usvojena, ali su sukladno zakonu isplaćene plaće za lipanj i redovito se otplaćuje vanjski dug'', poručio je Bevanda.

S obzirom na to da je Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH prije  sedam mjeseci dostavljen Predsjedništvu BiH, naglašava da očekujeme da će u što skorije vrijeme biti usvojen i upućen u parlamentarnu proceduru.

''Usvajanje proračuna najbolji je način financiranja institucija BiH jer nema ograničenja kao kod privremenog financiranja niti mogućih smanjenja kapaciteta u radu'', zaključio je Bevanda.

Kopirati
Drag cursor here to close