'Digao sam ruku'

Bevanda: Informacije da nisam glasovao naštetile mojoj partiji

Na telefonskoj sjednici, koja je održana jučer, navodi on, ova odluka dobila je jednoglasnu podršku nakon što je u tu grupu umjesto ministra Radončića imenovana ministrica Turković.
Vijesti / Politika | 06. 05. 2020. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda oštro demantira informacije, koje su se pojavile u pojedinim medijima, da nije podržao odluku o formiranju Grupa za COVID-19 na telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH koja je održana u utorak.

Tim povodom ministar Bevanda dao je sljedeću izjavu:

''Odluka o formiranju Grupe za COVID-19 bila je prvobitno na dnevnom redu 18. sjednice Vijeća ministara, koja je održana 30. 4. 2020. godine, i ta odluka tada nije prošla jer su protiv glasovali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić. I to je istina.

Na telefonskoj sjednici, koja je održana jučer, ova odluka dobila je jednoglasnu podršku nakon što je u tu grupu umjesto ministra Radončića imenovana ministrica Turković.

Ja sam digao ruku 'za' ovu odluku na obje sjednice, ali očito je da je nekima trebala lažna informacija koja ima za cilj da našteti meni, mojim suradnicima u Ministarstvu i, na koncu, političkoj partiji kojoj pripadam.

Dakle, točno je da je formirana Grupa za COVID-19 i da sam glasovao za njeno osnivanje što je lako provjeriti u Generalnom tajništvu, a točno je da sam i ja dijelom takve skupine i odgovorno ću sudjelovati u njenom radu.

Uz želju da se javnosti priopći samo istina, ostat ću partner medijima u borbi za profesionalan i pošten pristup radu, a nikako za političke obračune, podvaljivanje, politikanstvo i dezavuisanje javnosti'', priopćeno je iz Ministarstva financija BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close