Pelješki most

Bevanda demantira Zvizdićevo pismo

Vijesti / Politika | 11. 09. 2017. u 09:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je kako ta institucija nije uopće uvjetovala izgradnju Pelješkog mosta s utvrđivanjem međudržavne granice na kopnu i moru kao i plovnim koridorom s Hrvatskom, demantirajući tako predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića koji je to u prošlotjednom pismu premijeru Andreju Plenkoviću nazvao 'nužnim preduvjetima'.

"Niti mi je takvo (Zvizdićevo) pismo proslijeđeno, niti su takvi zaključci utvrđeni na Vijeću ministara", rekao je Bevanda u izjavi za medije u Mostaru. Pri tome je pojasnio kako su na 108. sjednici Vijeća ministara upravo doneseni zaključci na prijedlog resornog ministra prometa i veza BiH Ismira Juske kojim se ne priječi Hrvatskoj pravo na nastavak gradnje Pelješkog mosta, prenosi Hina.

"Vijeće ministara je jednoglasno usvojilo izvješće ministra Juske gdje stoji da nema formalnih zapreka za izgradnju Pelješkog mosta i da to ne treba povezivati s konvencijom o pravu mora", pojasnio je Bevanda koji je i ministar financija i riznice BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zvizdić uputio je hrvatskom premijeru Plenkoviću pismo u kojemu je istaknuo kako ni jedno tijelo vlasti u BiH nikada nije dalo nužnu formalnu suglasnost za gradnju Pelješkog mosta, a pri tom inzistira na tvrdnji kako je utvrđivanje međudržavne granice na kopnu i moru, te plovni koridor na moru nužan preduvjet da bi se takav projekt uopće realizirao.

Plenković je prošloga tjedna za vrijeme boravka u BiH izjavio kako će se Pelješki most graditi na 'hrvatskom teritoriju', te za početak radova nema nikakvih prijepora.

Kopirati
Drag cursor here to close