Kako priznanje njima?

Bešlić o nagradi i novom mandatu

''Znate da inicijativa nije uradila dijalog nego blokadu'', kazao je Bešlić.
Vijesti / Politika | 25. 06. 2020. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić s glavnom savjetnicom Grada Mostara Radmilom Komadinom i načelnicom Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove Amirom Trbonja, primio je četvrtak veleposlanicu Švicarske u BiH NJ.E. Andrea Rauber Saxer, veleposlanicu Austrije u BiH, Nj.E. Ulrike Hartmann, veleposlanika Francuske u BiH Nj.E. Guillaume Rousson i Bojanu Urumova, šefica Ureda Vijeća Europe u BiH.

Kako njima?

Odmah nakon sastanka gradonačelnik Mostara otkrio je kako su veleposlanici upoznati sa situacijom oko infrastrukturnih problema Grada, ''koji su od vitalnog interesa, kao što je pitanje deponije Uborak-Buđevci i oko pročistača otpadnih voda u Mostaru''.

Naglasio je kako se nisu složili oko dodjele javnog priznanja "Most za budućnost – Le pont pour l’avenir" koje je uručeno na mostu Kriva ćuprija u Mostaru Udruženju građana "Jer nas se tiče".

Priznanje ima za cilj “javno nagraditi pojedince ili grupe zbog načina na koji se bave pitanjem dijaloga kultura i kulture dijaloga u zemlji”.

''Mi kao grad podržavamo dijalog, rad nevladinih organizacija, ali nažalost dodjelu nagrade ''Most za budućnost'', ja ju nikako ne bi mogao tako nazvati. Znate da inicijativa nije uradila dijalog nego blokadu. Mi smo pokušali dijalogom riješiti to pitanje i do presude Suda nismo uspjeli u tom dijalogu'', kazao je Bešlić istaknuvši kako Grad želi raditi s inicijativom, ali nikako uz govor mržnje i upotrebu sile. 

Bešlić je nastavio riječima kako se nada da će novo Gradsko vijeće nastaviti put koji je započet.

''Sigurno je da nema jednostrane istine, jer kada je jednostrana istina u pitanju, onda ne možete govoriti da ste regularni stanovnici oko deponije ako vas nema u regulacijskom planu, ne postoje vaši objekti, ako je zemljište još uvijek na Gradu Mostaru. I onda govorimo tu da podržavamo te zakone, oni nisu za zakone, mislim da je suština našeg razilaženja bila u tome'', istaknuo je Bešlić. 

Veleposlanica Švicarske u BiH NJ.E. Andrea Rauber Saxer kazala je kako je zadovoljna sastankom jer je ustanovljena želja da se riješe problemi vezani za deponiju Uborak, uzimajući u obzir vladavinu prava, primjedbe i nastavljajući dijalog sa svim stranama koje su uključene.

''Podvukli smo da smo spremni podržati sve one koji se zalažu za rješenje problema na svim razinama i iznalaženje konkretnih solucija'', poručila je Rauber Saxer.

Sastanak se održao u Gradskoj vijećnici Mostara.

Opet gradonačelnik?

Bešlić se dotaknuo i potpisanog Sporazuma između SDA i HDZ-a u Mostaru kojim se napravio korak prema održavanju lokalnih izbora u Mostaru. Ponovio je kako pozdravlja potpisani dogovor te da se nada da će uskoro doći do tih izbora. 

''Situacija u Gradu Mostaru bez Gradskog vijeća nije jednostavna, jako teško je raditi i puno problema je nagomilano. Ništa nije moglo zamijeniti Gradsko vijeće, i zato imamo puno neriješenih stvari'', kazao je Bešlić naglasivši kako nikome ne bi poželio rad bez Gradskog vijeća.

''To je najveća moguća kazna jer ste stup za prozivke i za stvari s kojima nemate nikakve veze'', istaknuo je. 

Na pitanje ima li u planu ponovnu kandidaturu za mjesto gradonačelnika Mostara, Bešlić je odgovorio kako se trenutno brine samo za svoje zdravlje.

''Ja u ovom trenutku nisam zainteresiran ni za što nego za liječenje i svoje zdravlje. Meni je prvenstverno cilj ja'', otkrio je. 

Kopirati
Drag cursor here to close