Podno Veleža

Bešlić: Pozitivne posljedice korone u Mostaru

Kad je u pitanju Deponija Uborak, Bešlić je rekao kako se radi sve što je obećano građanima.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2020. u 10:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Korona je u Mostaru imala jako puno pozitivnih posljedica. Ponašali smo se svi kao jedan. S našim znanjima i sposobnostima zaštitili smo građane'', rekao je Ljubo Bešlić, mostarski gradonačelnik za televiziju N1.

Kad je u pitanju Deponija Uborak, Bešlić je rekao kako se radi sve što je obećano građanima.

''Radimo sve što smo obećali građanima. U pripremi smo natječaja za ekspertizu predloženih lokacija. Što s tiče deponije, ona radi i u ovom trenutku Mostar nema poteškoća. Grad je dosta čist. Radimo racionalizaciju deponijskog prostora, sve u cilju smanjenja utjecaja na okoliš'', rekao je Bešlić i dodao kako trenutni radovi ne predstavljaju novu gradnju.

Govoreći o kolektorima rekao je kako je projekt vodila Svjetska banka od početka, da pročistači rade ali i da su Šveđani krivo informirani

''Pročistač radi u Mostaru. On je u funkciji. Nedostaci su iz sigurnosnih razloga ne funkcionalnih. Mislim da je Švedski veleposlanik krivo informiran'', rekao je Bešlić i dodao kako je uputio pismo švedskom veleposlaniku i da očekuje odgovor.

''Vrtimo se u začaranom krugu. Nadam se da smo našli rješenje. Firma koja je izvodila radove pojavit će se uskoro u Mostaru i dovršiti radove. Puštamo čistu vodu u rijeku Neretvu'', rekao je mostarski gradonačelnik gostujući u jutarnjem programu televizije N1.

Govoreći o mogućnosti održavanja izbora, Bešlić je rekao kako ga ohrabruju modeli do kojih su došle stranke u pregovorima, ali i da se zanemaruje činjenica da krivnju za blokadu izbornog procesa u Mostaru treba snositi međunarodna zajednica.

''Ja sam zarobljenik funkcije gradonačelnika. Ohrabruje da su u međustranačkim razgovorima dogovorena dva modela. Uz malo dobro volje treba to pretočiti u Izborni zakon BiH'', rekao je Bešlić.

Dodao je kako ''tako malo toga treba popraviti u Izbornom zakonu kad je Mostar u pitanju''.

''Stvar je to koja se mogla završiti već davno. Međunarodna zajednica nas je dovela u bezizlaznu situaciju i oni su najodgovorniji. Međunarodna zajednica neće da snosi odgovornost za ono što su mijenjali'', rekao je Bešlić.

Kaže kako se negativno priča o Mostaru te da se želi zadržati slika koja ne odgovara stvarnosti u tom gradu.

''Danas je Mostar tema koja se želi zacrniti. Mostar je jedan od pozitivnijih gradova po mnogo čemu. Grad funkcionira. Mi, kao građani Mostara, bismo voljeli da se održe izbori. Ali mnogi pokušavaju trgovati Mostarom'', rekao je Bešlić i dodao kako su stereotipi da je Mostar loš grad.

Rekao je kako će Grad pokušati, koliko je u gradskoj moći pomoći onima čije je poslovanje ugrozila pandemija pogotovo onima u turizmu.

Kopirati
Drag cursor here to close