#MakarVaki

Bešlić o premijeru županije i krivcu za kolektore

Istaknuo je da će HDZ BiH pregovarati sa svim političkim strankama u nastojanju da se formira vlast u HNŽ-u.
Vijesti / Politika | 20. 11. 2018. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još se ne zna se tko će biti predsjedatelj Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije i hoće li on uopće biti izabran na konstituirajućoj sjednici skupštine koja će biti održana u petak - 23. studenog, rekao je za N1 mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

''Nismo govorili o premijerskoj poziciji. Mi ćemo istaknuti svojeg kandidata. U pregovorima s partnerima moramo naći kompromis'', rekao je mostarski gradonačelnik i čelnik županijskog ogranka HDZ-a BiH.

Navijanje za Komšića

Govoreći o novoizabranom Predsjedništvu BiH rekao je kako  SDA i SBB najviše ''navijali'' da Željko Komšić bude član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, ali da će HDZ BiH razgovarati sa svima o uspostavi vlasti.

Istaknuo je da će HDZ BiH pregovarati sa svim političkim strankama u nastojanju da se formira vlast u HNŽ-u te da prvo treba sačekati formiranje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine i na državnoj razini, pa onda formirati vlast u županijama.

''Uvjet HDZ-a su izmjene Izbornog zakona. Mi smo ušli u izbore bez izmjena Izbornog zakona'', rekao je, između ostalog, Bešlić i dodao kako HDZ BiH neće vršiti blokade tijekom i nakon formiranja vlasti, ali da će insistirati na izmjenama Izbornog zakona.

Bešlić je za N1 istaknuo kako je dogovor za održavanje izbora u Mostaru održan i da je teško reći je li na djelu mostarizacija Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvođači krivi za kolektore

Govorio je i o mostarskim kolektorima rekavši kako je odgovornost za kašnjenje u izgradnji na izvođačima. Podsjetio da se bez tehničkog prijema ne može reći da je okončana izgradnja kolektora.

Tema razgovora a Bešlićem je bila i kandidatura Mostara za europsku prijestolnicu kulture. Zbog toga je izrazio zadovoljstvo što je kandidatura podržana od svih političkih stranaka i naglasio da će Mostar dobiti mnoge sadržaje koje do sada nije imao.

 


''Žao mi je što imamo protukandidata iz Bosne i Hercegovine. Možda smo se mogli dogovoriti da Bosna i Hercegovina ima jednog kandidata'', rekao je i dodao kako je cilj Gradske uprave da Mostar osim ljeti, bude atraktivna turistička lokacija i tijekom zime.

Kopirati
Drag cursor here to close