Sastanak u Parlamentu BiH

Berton: Potrebna je izmjena Izbornog zakona BiH

Na tom sastanku nazočili su predsjedavajuća Zastupničkog doma Borjana Krišto i njeni zamjenici Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2019. u 15:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Misije OEBS-a u BiH veleposlanik Bruceom Bertonom prilikom sastanka u srijedu sa kolegijem Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), rekao je kako je potrebno izmijenjati Izbornog zakona BiH, priopćeno je iz Parlamenta BiH.

Veleposlanik Berton je o potrebi Izbornog zakona izrazio uvjerenje da se, ukoliko postoji politička volja, izmjene usvoje prije lokalnih izbora te istaknuo da je neophodno što prije otvoriti razgovore na tu temu. Berton zanimao se za proces formiranja vlasti u BiH.

Na tom sastanku nazočili su predsjedavajuća Zastupničkog doma Borjana Krišto i njeni zamjenici Denis Zvizdić i Nebojša Radmanović.

Kako navode iz Parlamenta, zahvaljujući se predstavnicima Misije OEBS-a u BiH na dugogodišnjoj suradnji i realizaciji brojnih korisnih projekata u našoj zemlji, članovi Kolegija Zastupničkog doma izrazili su nadu da će proces formiranja vlasti na državnoj razini biti uskoro okončan i da će sve institucije BiH, pa i oba doma PSBiH, biti u mogućnosti da u punom kapacitetu obavljaju poslove i zadatke iz svoje nadležnosti.

Foto: Parlament BiH / Sastanak Bertona u Parlamentu BiH

Na sastanku su razmijenjene informacije o planovima rada za tekuću godinu, kao i o novim projektima koje Misija OEBS-a želi da pokrene u suradnji sa parlamentima u BiH. S tim u vezi, veleposlanik Berton i njegovi suradnici pozvali su članove Kolegija PSBiH, kao i rukovodstva Tajništva PSBiH da početkom travnja ove godine sudjeluju na radnom sastanku na kome bi se dogovorili dalji pravci suradnje i novi zajednički projekti u vezi sa procesom europskih integracija, procesom demokratizacije i poštovanja ljudskih prava u našoj zemlji, stoji u priopćenju Parlamenta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close