Usprkos svemu...

OSCE ima puno povjerenje u Izborno povjerenstvo BiH

''Usprkos složenom i nažalost politiziranom okruženju u kojem Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH djeluje, i dalje ne sumnjamo da je SIP sposobno da izvršava svoju zakonsku obvezu''
Vijesti / Politika | 17. 08. 2018. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bruce G. Berton, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, za N1 je kazao da Misija OSCE ima puno povjerenje u Središnje izborno povjerenstvo u BiH da provede fer i transparentne izbore.

Na upit N1 ima li Misija OSCE-a bojazan da su institucije BiH u stanju da provedu fer izbore, s obzirom na navode nestanku 35 tona izbornog materijala iz skladišta Središnjeg izbornog povjerenstva, kao i optužbe da su firme koje tiskaju glasačke listiće bliske Miloradu Dodiku, Berton je odgovorio:

''Izbori su kompliciran i osjetljiv proces koji podrazumijeva najviši nivo profesionalnosti i transparentnosti, te zahtijeva snažan, efektivan i efikasan angažman svih, uključujući građane, pravosuđe, agencije za provođenje zakona, medije i političke vlasti. Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini ima puno povjerenje u Središnje izborno povjerenstvo u BiH, baš kao što smo imali i kada smo predali odgovornost za organizaciju i provođenje izbora u BiH CIK-u 2002. godine. Usprkos složenom i nažalost politiziranom okruženju u kojem Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH djeluje, i dalje ne sumnjamo da je SIP sposobno da izvršava svoju zakonsku obvezu da organizira predstojeće izbore na način koji je fer i transparentan. Misija OSCE-a u BiH nema nikakve dokaze o navodnim zloupotrebama''.

Podsjećamo, Dodik je nedavno kazao da opozicija sprema plan da se ponište izbori u Banjaluci, a pojavile su se i optužbe da firme bliske Dodiku tiskaju glasačke listiće.

Kopirati
Drag cursor here to close