Petljanija

Bećirović zamolio Hrvatsku da se ne miješa pa se umiješao u Hrvatsku

Upozorio je i na otvorena pitanja poput Pelješkog mosta ali i naveo kako će BiH uzvratiti ako se nastave poruke iz Hrvatske...
Vijesti / Politika | 26. 09. 2018. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Bećirović, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH uputio je pismo hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović povodom, kako navodi ''intenziviranja negativne političke i medijske kampanje najviših hrvatskih dužnosnika protiv države Bosne i Hercegovine''.

Osim što je Bećirović hrvatskoj predsjednici poručio gdje susjedna država i njezini zastupnici u Saboru, po njegovu mišljenju, griješe kada je u pitanju BiH, pojasnio joj je i na što bi se trebala fokusirati kada je u pitanju Hrvatska.

''Krajnje je vrijeme da arhitekti lažne zaštite hrvatskog naroda puste na miru državu BiH i prestanu s promoviranjem već viđene štetne paternalističke politike. Vrijeme je da se prestane s neiskrenom politikom prema BiH i radi građana Republike Hrvatske kojima, kao i građanima drugih država, trebaju desetljeća i stoljeća mira, međusobnog uvažavanja i suradnje. Okrenimo se budućnosti i izgradnji međudržavne suradnje na principima ravnopravnosti, solidarnosti i jednakosti'', napisao je Bećirović te dodao kako je ''Tuđmanova velikorvatska ideja prouzrokovala je veliku štetu Hrvatima u BiH, kao što su pogubne za njih bile i sve slične ideje u prošlosti''.

Otvoreno pismo Denisa Bećirovića Kolindi Grabar - Kitarović

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH , uputio je danas otvoreno pismo predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar - Kitarović, sljedećeg sadržaja: Uvažena predsjednice Grabar-Kitarović, Dozvolite mi da, prije svega, istaknem svoje istinsko opredjeljenje za razvoj i unapređenje dobrih i prijateljskih odnosa s predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti Republike Hrvatske.


Upozorio je i na otvorena pitanja poput Pelješkog mosta ali i naveo kako ako se ''neovlašteno i antidaytonsko miješanje najviših političkih dužnosnika Hrvatske u unutrašnja pitanja suverene i nezavisne države BiH i dalje nastavi, nije isključeno da i mi u državi Bosni i Hercegovini počnemo javno adresirati neka pitanja koja se tiču Hrvatske''.

Kopirati
Drag cursor here to close