Novo okupljanje

Banjalučani zakazali nove prosvjede; u pritvoru ostaju Dragičević, Stanivuković i Šukalo

"Ne odustajemo, idemo do kraja", poručili su Banjalučani te nastavili pjevati pjesmu "Klinac u getu", svojevrsnu himna pokreta i grupe "Pravda za Davida".
Vijesti / Politika | 25. 12. 2018. u 18:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su jake policijske snage zabranile prosvjed građana na Trgu Krajine u Banja Luci u znak podrške Davoru Dragičeviću, ocu stradalog Davida Dragičevića, Davidova majka Suzana pozvala je građane na novi prosvjed sutra u 18 sati ispred crkve Hrama Hrista spasitelja, javlja reporter Klix.ba iz Banje Luke.

Stotine demonstranata okupljenih u banjalučkom parku Petar Kočić su se razišle nakon što su ih policajci rastjerali, ali ističu kako neće odustati od podrške Davidovim roditeljima.

"Ne odustajemo, idemo do kraja", poručili su Banjalučani te nastavili pjevati pjesmu "Klinac u getu", svojevrsnu himna pokreta i grupe "Pravda za Davida".

Iako su novi prosvjedi bili najavljeni u 18 sati na Trgu Krajine, policija nije dozvolila građanima zadržavanje ili okupljanje na mjestu gdje je do danas stajao improvizirani spomenik za Davida Dragičevića.

Demonstranti su do 16 sati bili okupljeni na trgu, a onda su prešli u park prekoputa.

Specijalne postrojbe policije, popularne kornjače, više od dva sata stoje uz robnu kuću Boska spremni da razbiju pokušaj organiziranja novih prosvjeda na toj lokaciji.

Podsjećamo, improvizirani spomenik Davidu Dragičeviću uklonjen je danas na Trgu Krajine. Na ovom mjestu Banjalučani su proteklih mjeseci ostavljali cvijeće u znak sjećanja na stradalog Davida Dragičevića.

Pored Davora Dragičevića, danas su uhićeni i Davidova majka Suzana, nekoliko pripadnika grupe "Pravde za Davida" te nekoliko opozicijskih političara u RS-u.

Na Trgu Krajine uhićeni su predsjednik PDP-a Branislav Borenovića i zastupnik u NSRS-u Draško Stanivuković nakon što su pozvali građane da u što većem broju dođu na večerašnje prosvjede.

Podsjećamo, Davora Dragičevića uhićen je jer se nije odazvao na na poziv za saslušanje.

MUP RS priopćio je prije nekoliko dana da su protiv Davora Dragičevića i još 19 osoba, među kojima je i zastupnik u NSRS Draško Stanivuković, podnesene kaznene prijave zbog okupljanja ispred Narodne skupštine RS-a 17. prosinca u vrijeme održavanja posebne sjednice na kojoj je izabrana nova vlada.

Prema navodima policije, članovi grupe "Pravda za Davida" postupili su suprotno Zakonu o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru RS.

U pritvoru su i dalje Draško Stanivuković, Adam Šukalo i Davor Dragičević, koji će prema trenutnim informacijama noć provesti u pritvoru.

Kopirati
Drag cursor here to close