Bazen

Bandićevi nevidljivi kvadrati u Hercegovini

Osim toga, upravo svjedok koji je obišao bazen tvrdi da ga je Milan Bandić angažirao da ga natkrije.
Vijesti / Politika | 28. 07. 2021. u 12:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pokojni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u 20 godina vladavine u imovinsku karticu nikad nije prijavio da ima barem kvadrat zemlje u rodnoj Hercegovini, pišu 24 sata navodeći kako se pokazalo da je Bandić ipak bio veleposjednik u Poganoj Vlaci i okolnim zaseocima.

Nacional je objavio posjedovni list po kojem su Bandićeva supruga Vesna i kći Anamarija  postale vlasnice više od 89.000 četvornih metara zemljišta, a na jednom su i urađeni hacijenda i bazen.

24 sata pišu kako je za života Bandić izbjegavao pitanja o podrijetlu novca kojim su uređene kuće u Hercegovini. Jednom je ustvrdio da je to financirao brat iz Njemačke ali je sad sve pripalo Bandićevoj obitelji.

Osim toga, upravo svjedok koji je obišao bazen tvrdi da ga je Milan Bandić angažirao da ga natkrije. Riječ je o Ivanu Valeku, poznatom arhitektu koji se specijalizirao za bazene i fontane.

''Poslao me u Herceqovinu kad je bazen već bio izgrađen. On nestandardno velikih dimenzija jer ima površinu od oko 125 četvornih metara, a dubina je dva metra. Samo njegova gradnja, bez uređenja okoliša, stoji oko 125.000 eura. Premda Bandiću nisu baš kvalitetno napravili taj bazen. Ali tako je to kad netko ima novca pa želi da sve bude što veće'', rekao je Valek.

Bandić je tražio da uradi projekt natkrivanja tog bazena koji se nalazi uz kuću u kojoj je tad živjela Bandićeva majka.

''Radio sam na fontanama i Grad mi je ostao dužan 2,5 milijuna kuna. Bandić mi je rekao da napravim projekt natkrivaja tog bazena jer mu padaju lišće i nečistoće. Izračunao sam da je bez poreza i popusta minimalna investicija dodatnih 60.000 eura. On je tražio da ja to napravim o svom trošku. A ako to učinim onda će mi biti plaćen i dug, ali ću i dobiti posao održavanja opreme na ostalim fontanama uz NSB. Jednostavno nisam imao taj novac jer sam zapao u probleme zbog neplaćanja Grada. Kad sam odbio, nije mi nikad plaćen dug i to me koštalo i gubitka zdravlja i imovine'', rekao je za 24 sata Valek koji je sve prijavio hrvatskom Uskoku prije nekoliko godina.

Uz to, posvjedočio je kako ga je na pregled bazena vozio službeni vozač Grada Zagreba službenim automobilom.

Novine tvrde kako je važan i detalj vezan za kuću u Cerovu Docu za koju je Bandić tvrdio da nema ništa s njom.

Kuća je u potpunosti renovirana prije desetak godina, a Bandić je od Valeka tražio na poklon pumpu za fontanu.

Kopirati
Drag cursor here to close