Predsjednik kluba zastupnika HDZ BiH-HNS

Bagarić: Usvojeni Prijedlog zakona o izbornim jedinicama je udar na demokraciju

Po Bagarićevim riječima, ovako dobro organizirano, pripremljeno i pogotovo ''drsko i nasilno vođenje'' upućuje na to da su mogućnosti daljnjeg djelovanja HDZ BiH-HNS-a poprilično sužene.
Vijesti / Politika | 21. 06. 2018. u 19:52 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik kluba zastupnika HDZ BiH-HNS-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Jozo Bagarić ocijenio je u četvrtak u Tomislavgradu kako je jučerašnje usvajanje Prijedloga zakona o izbornim jedinicama i raspodjeli mandata Parlamenta FBiH udar na demokraciju, s ciljem daljnjeg obespravljivanja Hrvata i omogućavanja izbora nelegitimnih predstavnika u tijela vlasti u BiH.

''Mi ćemo i dalje nastojati iskoristi sve ustavne i pravne mogućnosti kako bi se to zaustavilo, i u Domu naroda, kroz moguće pokretanje zaštite vitalnoga nacionalnog interesa, a potom i apelaciju Ustavnom sudu te slično'', kazao je Bagarić.

Po njegovim riječima, ovako dobro organizirano, pripremljeno i pogotovo ''drsko i nasilno vođenje'' upućuje na to da su mogućnosti daljnjeg djelovanja HDZ BiH-HNS-a poprilično sužene.

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Zakon o izbornim jedinicama i raspodjeli mandata Parlamenta FBiH, a sjednicu su bojkotirali hrvatski zastupnici koji su priopćili kako neće sudjelovati u radu tog doma do izjašnjavanja Hrvatskog narodnog sabora.

Kopirati
Drag cursor here to close