Pakistanci

Avaz udara po Šefikovoj raji

Avaz navodi kako su ''u pitanju ilegalni ekonomski migranti, koji s dolaskom ljepšeg vremena prave ogromne probleme domaćem stanovništvu, ali i na granici''.
Vijesti / Politika | 05. 05. 2020. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zaustavljena Šefikova raja'', naslovio je Dnevni avaz priopćenje vijest o sprječavanju ilegalnog prelaska granice 14 državljana Pakistana.

Vijest je potvrdila glasnogovornica Granične policije Franka Vican rekavši kako su pripadnici Jedinice granične policije Izačić kod Bihaća u širem predjelu mjesta Bugar zatekli 14 državljana Pakistana u pokušaju ilegalnog prelaska granice iz BiH u Hrvatsku.

Avaz navodi kako su ''u pitanju ilegalni ekonomski migranti, koji s dolaskom ljepšeg vremena prave ogromne probleme domaćem stanovništvu, ali i na granici''.

''Kao što je poznato, nakon reakcije člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i njegove potpune zaštite ilegalnih ekonomskih migranata i njihovog ponašanja, uniformirani policajci već se ozbiljno kolebaju smiju li represivno postupati na nelegalne postupke. Ipak, s obzirom na to da svaki dan ima odvraćanja migrantske populacije, u narodu već prozvane kao Šefikova raja, Granična policija BiH postupa po zakonu'', napisao je Avaz koji je, je li, vezan uz ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića koji je najavio oštre mjere protiv migranata.

Podsjetit ćemo i da je Radončić ''zaratio'' s veleposlanstvom Pakistana zbog migranata a i tada se obrušio na SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva.

''Ne želim polemizirat sa gospodinom Šefikom Džaferovićem, ovdje su u pitanju dva suprotstavljena koncepta rješavanja migrantske krize u BiH. Jedan je moj koji je trebao biti restriktivan, koji je trebao biti legalistički, bio je prozapadni i proeuropski, da svi ilegalni migranti moraju da otkriju svoj identitet, i tu je pozicija prilično jasna, da sada imamo situaciju da je reakcijom visokih državnih dužnosnika, ministarstvo sigurnosti dovedeno u situaciju da svaku pomoć koju za problem ilegalnih ekonomskih migranata i ono što oni rade domaćem stanovništvo u USK, TK i Kantonu Sarajevo, ne treba više da se obraćaju ministarstvu sigurnosti i meni osobno, nego treba da idu na adresu gospodina Šefika Džaferovića, gospođe Turković i stranke koja provodi tu politiku'', rekao je Radončić na čije su izjave reagirali i redstavnici Pakistana u BiH.

Inače, migranti su vraćeni u prihvatne centre na područje Bihaća.

Kopirati
Drag cursor here to close