Od kritičara do kandidata

Arapović napušta CCI i postaje Radončićev premijer?

Inače, Arapovićeva supruga Adisa Omerbegović Arapović prije nekoliko mjeseci imenovana je za potpredsjednicu SBB-a BiH.
Vijesti / Politika | 08. 01. 2018. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adis Arapović, dugogodišnji projekt menadžer nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa (CCI), najavio je u ponedjeljak navečer u emisiji "Pošteno" FTV-a da napušta ovu organizaciju.

Arapović je, prenosi Faktor, kazao kako mu je prioritet završiti doktorsku disertaciju, a nakon toga će voditi izborni stožer SBB-a Fahrudina Radončića.

Inače, Arapovićeva supruga Adisa Omerbegović Arapović prije nekoliko mjeseci imenovana je za potpredsjednicu SBB-a BiH.

Faktor navodi kako su se ''zbog veza s SBB-om posljednjih mjeseci u dijelu javnosti pojavile optužbe kako Arapović koristi CCI za promociju te stranke, što je on negirao''.

''Međutim, sada je evidentno odlučio da 'ozvaniči' svoje poslovne relacije sa Radončićevom strankom'', navodi Faktor i dodako kako se u CCi-u i među ljudima koji poznaju situaciju u toj nevladinoj organizaciji ''već neko vrijeme špekulira da je od Arapovića zatraženo da napusti CCI jer je svojim i bliskim odnosima svoje supruge sa SBB-om i Radončićem narušavao ugled te organizacije''. 

''U političkim kuloarima Adis Arapović je čak spominjan kao jedno od imena koje Radončić razmatra kao budućeg premijera Federacije BiH, ukoliko bi njegova stranka osvojila dovoljan broj glasova na izborima ove godine'', navodi Faktor.

Kopirati
Drag cursor here to close