Nemojte nas vi braniti

Apsolutno, apsolutno: SDP-ovi bodovi preko medija

Vijesti / Politika | 22. 04. 2020. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nedopuštanjem dvosmjerne komunikacije, odnosno zabranom nazočnosti novinarima na konferencijama za medije Kriznog stožera HNK i filtriranjem pisanih pitanja, Vlada HNK je još jednom pokazala svoj antiliberalni i antipluralni karakter'', objavio je Gradski odbor SDP-a Mostar.

''Jednosmjerna komunikacija Vlade i Kriznog stožera koja se ogleda u njihovoj nakani da čitaju svoje 'obavijesti i odluke', te očekuju od medija da ih u cijelosti prenesu bez 'puno pitanja' i komentara još jednom pokazuju intencije HDZ-a da iskoriste krizu izazvanu virusom COVID-19 kako bi u naš kanton uveli potpuni totalitarizam'', navodi se u priopćenju, kojeg potpisuje Arman Zalihić.

Navodi kako je ''dokaz tome i nedavna neustavna odluka o zabrani kretnja između općina i gradova koja nije u nadležnosti kantona, te ponovno uništavanje spomenika antifašistima u Hodovu i Mostaru koje je prošlo nekažnjeno''.

''Ova nedjela počinjena su za vrijeme policijskog sata, što jasno ukazuje da je sve učinjeno uz prešutnu suglasnost režima. Stoga bi u najmanju ruku deplasirano bilo očekivati da MUP na čijem je čelu čovjek koji dolazi iz stranke koja se diči ulicama Budaka i Francetića procesuira odgovorne. Ipak, sve ovo nam daje dodatni motiv za borbu protiv retrogradnih ideja od kojih se HDZ ne odmiče i njihovih vječnih koalicijskih partnera iz SDA, koji usput rečeno imaju jednak broj ministara u kantonalnoj Vladi'', navodi mostarski SDP.

Kopirati
Drag cursor here to close