U Skupštini ZDK-a

Andrej Kajić novi predsjednik Kluba Hrvata

''Pet zastupnika je pokrenulo inicijativu za promjenu, predsjednica i zamjenik se nisu odazvali. Gospođa Renić je bila protiv smjene'', kazao je u izjavi Ivo Tadić koji je predsjedavao današnjom sjednicom Kluba Hrvata.
Vijesti / Politika | 12. 02. 2019. u 12:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski zastupnici u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona izabrali su danas Andreja Kajića za predsjednika, a Vedranu Dugonjić za zamjenicu predsjednika Kluba Hrvata.

Sjednici nisu prisustvovali dosadašnja predsjednica Kluba Hrvata Vlasta Kalas iz DF-a, ali ni zamjenik Vedran Keser iz SDP-a, dok je iz stranaka BH Bloka jedina sjednici prisustvovala Sanja Renić iz Naše stranke. Kajić i Dugonjić oboje su zastupnici HDZ-a.   

''Pet zastupnika je pokrenulo inicijativu za promjenu, predsjednica i zamjenik se nisu odazvali. Gospođa Renić je bila protiv smjene'', kazao je u izjavi Ivo Tadić, koji je u odsustvu dosadašnje predsjednice i zamjenika, predsjedavao današnjom sjednicom Kluba Hrvata.

Tadić ističe kako su za promjenu glasali troje zastupnika HDZ-a, jedna zastupnica SDA te zastupnik iz SBB-a.

''Nismo raspravljali o drugoj točki tj. o izboru rukovodstva Skupštine. Očekuje nas nastavak sjednice, kada ćemo predložiti novog kandidata za zamjenika predsjedavajućeg Skupštine ZDK iz reda hrvatskog naroda'', najavio je Tadić te dodao da će kao i u prethodnom sazivu ponovo on biti hrvatski član radnog predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close