Be aware

Amerika ponovno upozorava na moguće napade u BiH

Kao mjesta koja predstavljaju visoki rizik navode se turističke lokacije, putni terminali, tržnice i zgrade lokalnih vlasti
Vijesti / Politika | 17. 01. 2018. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Terorističke grupe nastavljaju s planiranjem mogućih napada u Bosni i Hercegovini. Teroristi mogu napasti uz malo ili bez upozorenja, ciljajući turističke lokacije, transportna čvorišta, tržnice ili tržne centre, prostorije lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogomolje, parkove, glavne sportske i kulturne događaje, obrazovne institucije, zračne luke i druge javne površine", stoji u objavi na stranicama State Departmenta o sigurnosnom stanju, a tiče se putovanja u u BiH koje je objavljeno 10. siječnja 2018 godine. 

Podsjetimo, State Department upozorio je 12. siječnja svoje državljane koji planiraju da putuju na Kosovo da budu dodatno oprezni zbog terorizma.

"Terorističke grupe nastavljaju da planiraju moguće napade u regiji Balkana, uključujući i Kosovo", navedeno je u priopćenju koje je prenijela i američko veleposlanstvo u Prištini.

Podsjetimo, predsjednik Građanske inicijative 'Srbija, demokratija, pravda' (SDP) Oliver Ivanović ubijen je u utorak u atentatu u Kosovskoj Mitrovici.

Na Ivanovića je, prema dosadašnjim saznanjima, pucano oko 8.15 sati ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici i hitno je odvezen u Kliničko-bolnički centar u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, ali je ondje podlegao ozljedama.

Policija Kosova nudi nagradu od 10.000 eura za informacije koje bi mogle pomoći u rasvjetljavanju slučaja ovog ubojstva.

"Građani koji posjeduju informacije u vezi ovog slučaja mogu kontaktirati broj telefona 080019999 ili 192, te e-mail adresu [email protected]", objavila je kosovska policija na svojim internetskim stranicama.

Ako odlučite putovati u Bosnu i Hercegovinu:

Budite svjesni okruženja kada putujete na turistička mjesta i javne lokacije pune ljudi.

Pratite lokalne medije za iznenadne događaje i prilagodite svoje planove novim informacijama.

Ostanite na tvrdim cestama i držite se dalje od napuštenih zgrada zbog rizika od mina.

Pridružite se programu STEP (Smart Traveler Enrollment Program) kako biste dobili upozorenja i kako bi vas se lakše lociralo u hitnim slučajevima.

Pratite Državno tajništvo na Facebooku i Twitteru.

Pregledajte izvješće o kriminalu i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Građani SAD-a koji putuju u inozemstvo uvijek bi trebali imati plan za nepredviđene hitne situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close