Neovisno pravosuđe

Nelson odgovorio obitelji Memić: Rastužilo me vaše pismo

''Rastužilo me Vaše pismo u kojem ste opisali detalje Vaše petogodišnje borbe za zadovoljenje pravde'', napisao je Nelson Memiću.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2021. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik SAD u BiH Eric Nelson odgovorio je na pismo koje mu je 18. veljače uputio Muriz Memić, otac pokojnog Dženana Memića koji više od pet godina pokušava saznati istinu o smrti svog sina.

''Poštovani gospodine Memiću, primite moja iskreno sućut zbog gubitka vašeg sina Dženana. Rastužilo me Vaše pismo u kojem ste opisali detalje Vaše petogodišnje borbe za zadovoljenje pravde. Iako ne mogu komentirati istragu koja je u tijeku, ono što Vam mogu reći je da je Veleposlanstvo SAD u Sarajevu i dalje posvećena pružanju podrške uvjetima u kojima odgovoran, profesionalan i neovisan pravosudni sektor može funkcionirati u kojem je svaki pojedinac jednak pred zakonom'', navodi se u odgovoru američkog veleposlanika. 

Memić je u pismu iznio detalje svoje petogodišnje borbe.

''Ja i moja obitelj se pet godina grčevito ali časno i pošteno borimo za istinu i pravdu vezano za rasvjetljavanje ubojstva moga sina Dženana Memića. Javnosti je poznato kroz šta smo sve prošli za ovih pet godina. Nakon dvije oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu, kojima je utvrđeno da se prometna nesreća nije ni dogodila, Tužiteljstvo BiH je, po našoj krivičnoj prijavi podnesenoj protiv 45 poznatih lica (tužitelja, policajaca, doktora, itd), i više nepoznatih lica, otvorilo istragu vezano za ometanje istrage ubojstva našeg Dženana'',navodi se u pismu.

On je tada upoznao veleposlanika i sa pritiscima koji se vrše na Tužiteljstvo BiH.

''Nitko nema pravo da zaustavi borbu za istinu i pravdu u slučaju Dženan Memić, ali i u svim drugim slučajevima. Molim Vas da poduzmete sve što je u Vašoj nadležnosti kako bi se Tužiteljstvu BiH omogućilo da pokrenutom istragom utvrdi tko su ubojice, kao i odgovornost onih koji su sudjelovali u zataškavanju očiglednog ubojstva i njihovih nalogodavaca'', naveo je u pismu, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close