Odluka je pala

Albanac imenovan za novog suca Ustavnog suda BiH

Predsjedništvo BiH ranije je uputilo dopis prema Europskom sudu za ljudska prava, u kojem je navelo da zbog blokade člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS nije moguće izvršiti konzultacije o imenovanju novog suca.
Vijesti / Politika | 05. 10. 2021. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski sud za ljudska prava imenovao je novog stranog suca Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, a prema službenim informacijama to je Albanac Ledi Bianku.

Iako članovi Predsjedništva BiH do sada nisu mogli postići konsenzus o imenovanju novog stranog suca te je u protivljenju ovom imenovanju najglasniji bio Milorad Dodik, Europski sud za ljudska prava ipak je imenovao Biankua na ovu važnu poziciju.

Predsjedništvo BiH ranije je uputilo dopis prema Europskom sudu za ljudska prava, u kojem je navelo da zbog blokade člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS nije moguće izvršiti konzultacije o imenovanju novog suca, prenosi Klix.ba

"Predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić dobio je obavijest predsjednika Europskog suda za ljudska prava Roberta Spana da je za novog međunarodnog suca u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine imenovan Ledi Bianku, a u skladu s članom VI/1.a) Ustava Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz Ustavnog suda BiH.

Dodik je nedavno kazao da je eventualni novi sudac stranac u Ustavnom sudu BiH Albanac iz Albanije te da je produkt lobiranja "muslimanske" strane iz Sarajeva i da Republika Srpska nema razloga da vjeruje u njegovu objektivnost.

Kopirati
Drag cursor here to close