Inzko

Napredak BiH je pitanje volje

Europske integracije, jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj trebali bi biti u prvom planu napora koje poduzima BiH.
Vijesti / Politika | 30. 03. 2021. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko smatra da je napredak u BiH moguć, ali da u tu svrhu političko rukovodstvo treba da pokaže potrebnu političku volju da interese zemlje stavi na prvo mjesto, što zahtijeva promjenu paradigme u načinu vođenja politike u BiH.

"Europske integracije, jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj trebali bi biti u prvom planu napora koje poduzima BiH. Međunarodna zajednica spremna je pomoći kako bi se dostigli europski standardi", rekao je Inzko jučer tijekom sastanka s ministrom vanjskih poslova Italije Luigijem di Maiom.

Inzko je talijanskog ministra vanjskih poslova informirao o situaciji i izazovima u vezi sa provođenjem Daytonskog mirovnog sporazuma, priopćeno je iz OHR-a, a prenosi Srna.

Visoki predstavnik izrazio je zahvalnost na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža BiH, OHR-u i naporima međunarodne zajednice da pomogne BiH da osigura napredak u provođenju reformi.

Kopirati
Drag cursor here to close