Zbog kruha

‭Ahmetović i Sokolović (privremeno) dobili nogu u stranci

Predsjedništvo Nezavisnog bloka je priopćilo kako se ograđuje od postupaka članova koji su potpisali apelaciju Ustavnom sudu BiH vezanu za tzv. ''bijeli kruh''
Vijesti / Politika | 14. 11. 2018. u 10:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Nezavisnog bloka suspendiralo članstvo Sadiku Ahmetoviću i Salki Sokoloviću u organima stranke zbog apelacije Ustavnom sudu BiH za vraćanje ''bijelog kruha''.

Pročitajte još

''Ovakvi postupci su u potpunoj suprotnosti s idejom nastankom i profilom Nezavisnog bloka koji predstavlja novu politiku u BiH. S tim u vezi Predsjedništvo je pozvalo članove koji su uputili ovu apelaciju da se javno odreknu potpisa na istu, te u slučaju da apelacija bude pozitivno riješena na sudu, odreknu se privilegije, tzv. ''bijelog kruha''. Do konačne realizacije ovih zaključaka i okončanja ovoga procesa, Predsjedništvo NB-a je suspendiralo članstvo Sadiku Ahmetoviću i Salki Sokoloviću u organima Nezavisnog bloka'', navodi se u priopćenju.

Naime, na sjednici Predsjedništvo Nezavisnog bloka održanoj u utorak navečer, podržan je dosadašnji proces oko pregovora o implementaciji vlasti i zajednički nastup u bloku širokog političkog centra.

''Potvrđena je opredijeljenost za principe nove politike i prioriteta – rješavanje životnih pitanja i izgradnja društva jednakih šansi za sve. Predsjedništvo je ponovo iskazalo neprihvatljivost ovakvog izbornog sustava koji je omogućio izbornu krađu i na proteklim izborima, te pozvalo sve druge političke subjekte da u narednom periodu prioritet razgovora bude hitna izmjena izbornog zakonodavstva i omogućavanje elektronskog glasovanja i transparentnost izbornog procesa'', navodi se.

Kopirati
Drag cursor here to close