HDZ-ovi izaslanici

Agresija Komšićem na BiH: Izetbegović kao Milošević

''Svaki pokušaj ukidanja mehanizama legitimnog predstavljanja bilo kojeg naroda u BiH je agresija na BiH'', naveli su hrvatski izaslanici.
Vijesti / Politika | 11. 09. 2020. u 09:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''O sudbini hrvatskog naroda u BiH odlučivat će Hrvati, a ne Izetbegović i Komšić'', priopćio je Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda  federalnog Parlamenta navodeći kako su ''Izetbegovićeve prijetnje ukidanju mehanizma legitimnog predstavljanja otvorena su agresija  na BiH''.

''Iako je pandemija koronavirusa Covid-19 još uvijek u punom jeku, i posljednje maske na bošnjačkoj političkoj sceni su pale. Izjava predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kako će ukoliko bude morao birati između  Komšića, kao simbola gaženja prava hrvatskog naroda, i  ravnopravnosti Hrvata,  izabrati Komšića, potpuno je demaskirala namjere najjače bošnjačke stranke u BiH'', navodi se u priopćenju i dodaje kako je sad jasno da SDA i Bakir Izetbegović otvoreno iskazuju opredjeljenost ka politici raspada BiH  kao zajednice tri jednakopravna naroda.

''Mi izaslanici HDZ BiH u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH želimo jasno poručiti da svaki pokušaj ukidanja mehanizama legitimnog predstavljanja bilo kojeg naroda u BiH je agresija na BiH. Birati između prava jednog naroda i nelegitimnog predstavnika u vlasti Željka Komšića  je nedopustivo i vodi ka potpunom urušavanju jednog od ustavnih temelja BiH, načela legitimnog predstavljanja. Želimo jasno poručiti Bakiru Izetbegoviću da ni on ni Željko Komšić neće odlučivati o sudbini hrvatskog naroda u BiH. O njoj će odlučiti sami Hrvati'', navodi se.

Dodaje se kako su izjave čelnika SDA da će gazeći načela legitimnog predstavljanja i spuštanja slučaja Komšić na sve razine, izgraditi normalnu državu, identične namjerama koje je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća pokušao realizirati  Slobodan Milošević u svojoj poznatoj "antibirokratskoj jogurt revoluciji". 

''Pitanje  lažne 'političke identifikacije' i lažni 'patriotizam' Izetbegovića  je ovakvim izjavama  napokon doživio svoj kraj. Ne bori se on za Bosnu i Hercegovinu kao ravnopravnu slobodnu i bogatu državu, već nekakvu 'Bosnu' ugnjetavanih, poniženih i siromašnih. Pozivamo  međunarodne predstavnike u BiH, prije svih predstavnike institucija Europske unije, da se javno očituju i zaustave otvorenu političku agresiju na BiH koju provodi Bakir Izetbegović, te tako pomognu u izgradnji BiH kao države jednakopravnih naroda i građana koji će uživati sva prava, slobode i živjeti životom dostojnim  slobodnih i sretnih  ljudi'', navelo je 13 izaslanika Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta F BiH iz reda HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close