Vojnici

Afganistan: Komšić i Džaferović u punoj spremi

Predsjednik Afganistana upoznao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine s aktualnom situacijom, ciljevima, dinamikom i rezultatima reformskih procesa…
Vijesti / Politika | 10. 12. 2019. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreli su se danas s predsjednikom Afganistana Ashrafom Ghanijem

Kako je priopćeno iz Predsjedništva, Komšić i Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palači u Kabulu uz najviše državne počasti.

Foto: PR / Susret s afganistanskim čelnicima

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine zahvalili su predsjedniku Afganistana na gostoprimstvu i informirali ga o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Afganistana zahvalio je za sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u NATO misiji „Odlučna podrška“ i za njihov doprinos koji daju u izgradnji mira i stabilizaciji Afganistana.

Predsjednik Afganistana upoznao je članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine s aktualnom situacijom, ciljevima, dinamikom i rezultatima reformskih procesa koje poduzima afganistanska vlada.

Izražen je interes za razmjenu iskustava koje je Bosna i Hercegovina imala u izgradnji mira i poslijeratnoj obnovi, ističući da iskustva i naučene lekcije iz naše zemlje mogu biti vrlo korisne za Afganistan.

Foto: PR / Dio Predsjedništva u vojnom izdanju

Nakon sastanka s predsjednikom Afganistana, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine sastali su se s generalom Gilesom Hillom, zamjenikom zapovjednika misiје „Оdlučnа podrška“. Na sastanku je razgovarano o sigurnosnoj situaciji i izazovima u Afganistanu i planu aktivnosti misije „Odlučna podrška“ za 2020. godinu.

Foto: PR / Bh 'vojnici'

''General Hill јe zahvalio za sudjelovanju Bosne i Hercegovine u misiji „Odlučna podrška“, pohvalivši pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za njihov doprinos misiji, te posebno ističući njihov profesionalizam i predanost. Posjeta Kabulu nastavljena je zajedničkim ručkom članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa ambasadorom Nicholasom Kayom, visokim civilnim predstavnikom NATO-a u Afganistanu'', navodi se iz Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close