Vjerodajnice

Veleposlanica BiH Martina Mlinarević predala vjerodajnice predsjednici Slovačke

Predsjednica Čaputova poželjela je veleposlanici Mlinarević dobrodošlicu u Slovačku.
Vijesti / Politika | 03. 12. 2020. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica Bosne i Hercegovine za Slovačku Republiku sa sjedištem u Pragu Martina Mlinarević predala je 2. prosinca 2020. godine vjerodajnice predsjednici Slovačke Republike Zuzani Čaputovoj.

Tom prigodom veleposlanica Mlinarević zahvalila se predsjednici Čaputovoj na stabilnom prijateljstvu i uspješnoj dosadašnjoj bilateralnoj suradnji dviju zemalja, kontinuiranoj slovačkoj potpori suverenitetu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine te pomoći u napredovanju ka partnerstvu u NATO savezu i Europskoj uniji.

Veleposlanica Mlinarević također je iskazala zahvalnost slovačkoj predsjednici u ime žena Bosne i Hercegovine pošto je svojom osobnom i političkom borbom za pravdu te aktivizmom glede nasilja nad ženama i u području ekologije postala svojevrsnim uzorom u istinskoj snazi, bez obzira na poteškoće.

Predsjednica Čaputova poželjela je veleposlanici Mlinarević dobrodošlicu u Slovačku.

Tijekom susreta posebice se zanimala za stanje u Bosni i Hercegovini, s obzirom na pandemiju COVID-19 i kako se zemlja nosi s epidemiološkom situacijom.

Veleposlanica Mlinarević je podsjetila i na prošlogodišnji odgođeni posjet slovačke predsjednice zbog bolesti našoj zemlji te iskoristila prigodu da ponovi poziv za posjet.

Predsjednica Čaputova se iskreno zahvalila rekavši da se nada i vjeruje da će do planiranog posjeta doći čim se steknu uvjeti" stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close