Mladež HDZBiH

Uloga mladih u procesu europskih integracija postaje izraženija

Kruna aktivnosti bila je tribina za mlade s temom Uloga mladih u procesu europskih integracija na kojoj su uvodničari Ressler i Mikulić govorili o glavnim smjernicama rada YEPP-a, prijenosu europskih modela upravljanja politikama na RH i BiH
Vijesti / Politika | 10. 11. 2019. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Mladeži HDZ BiH u petak, 8. studenoga 2019. godine u Vitezu organiziran je dinamičan radni dan s nizom susreta te na koncu dana kao završni događaj i javna tribina s temom „Uloga mladih političara u procesu europskih integracija“ na kojoj su uvodničari bili Mario Mikulić, predsjednik Mladeži HDZ BiH i Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu i dopredsjednik Mladeži Europske pučke stranke.

Foto: PR / Radni sastanak na temu Uloga mladih političara u procesu europskih integracija

Radni dan krenuo je posjetom izaslanstva Etno selu „Čardaci“ gdje je domaćin bio Mirko Šakić vlasnik kompleksa koji je nazočne upoznao s turističkim potencijalima koje ovo mjesto nudi. Nakon toga izaslanstvo se uputilo na Poslovni centar 96 u Vitezu, gospodarsku zonu u kojoj se na prostoru od 4 km tijekom kalendarske godine promet kreće u iznosima većim od milijarde i dvije stotine konvertibilnih maraka. Razgovaralo se o izazovima na polju gospodarstva s naglaskom na mogućnosti koje poduzetništvo nudi mladim ljudima kao i o trendovima na ovom području kada je u pitanju Europska unija gdje je zastupnik Ressler više govorio o aktualnostima u Europskom parlamentu i kreiranju politika prema gospodarstvu i mladima.

Izaslanstvo je nakon toga posjetilo i spomen obilježje poginuloj djeci Viteza „Osmica“ te uz molitvu odalo počast poginuloj hrvatskoj mladosti u zločinu za koji još uvijek nisu procesuirani odgovorni.

Foto: PR / Radni sastanak na temu Uloga mladih političara u procesu europskih integracija

U prostorijama Centra za mlade održan je sastanak s predstavnicima civilnog društva, Udrugama „Volim Vitez“ i „Moj grad“ iz Mostara. Na sastanku je predstavljen rad ovih Udruga koje svoje aktivnosti usmjeravaju prije svega prema mladima.

U Vitezu je u sklopu radnog posjeta održana i tematska sjednica Predsjedništva Mladeži HDZ BiH gdje je gost bio zastupnik Ressler s izaslanstvom, a govorilo se o međunarodnim aktivnostima M HDZ BiH, radu i angažmanu Mladeži u Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) i suradnji sa sestrinskom Mladeži HDZ RH. Istaknuta je vidljiva i progresivna uloga Mladeži HDZ BiH na međunarodnom planu, kao i u djelovanju u BiH kroz organiziranje niza događaja europskog karaktera i predlaganje inicijativa s ciljem stvaranja povoljnijih uvjeta za mlade u BiH.

Foto: PR / Radni sastanak na temu Uloga mladih političara u procesu europskih integracija

Kruna aktivnosti bila je tribina za mlade s temom Uloga mladih u procesu europskih integracija na kojoj su uvodničari Ressler i Mikulić govorili o glavnim smjernicama rada YEPP-a, prijenosu europskih modela upravljanja politikama na RH i BiH te što bi otvaranje pregovora EU s BiH značilo za mlade. „Kroz M HDZ BiH, temeljem iskustava koje imamo kroz rad s institucijama EU, s YEPP-om i suradnjom s M HDZ RH nastojimo u BiH prenijeti europska iskustva i pozitivne procese kako bi stvorili povoljniji ambijent za mlade u BiH. Upravo ova tribina, ali i dosadašnje aktivnosti najbolje Mladeži i vodstva HDZ-a BIH na čelu s predsjedikom Čovićem svjedoče o tome“, kazao je u izjavi za medije predsjednik M HDZ BiH Mario Mikulić, te dodao kako dolazak zastupnika u Europskom parlamentu Karla Resslera dovoljno govori o kvalitetnom radu M HDZ BiH u kojemu se nastoji okupiti mlade ljude u BiH i pružiti im adekvatnu potporu bilo da se radi o mladim poduzetnicima, znanstvenicima ili sportašima.

Foto: PR / Radni sastanak na temu Uloga mladih političara u procesu europskih integracija

Uz čestitke Mladeži HDZ BiH na organizaciji ovoga događaja, ali i ustrajnom radu, zastupnik Ressler kazao je kako su mladi u BiH zasigurno spremni preuzeti ključne procese i biti pokretač i predvodnik pozitivnih procesa u BiH. „Dolaskom u BIH gdje su domaćini organizirali niz kvalitetnih susreta bilo mi je drago da sam imao prigodu izravno osjetiti ono o čemu s predsjednikom Mikulićem i zamjenikom Križanovićem razgovaram na zasijedanjima Vijeća Mladeži Europske pučke stranke. Osjeti se kvalitetan i predan rad s modernim pristupom i posebno sam zadovoljan jer na čelu toga rada stoje upravo naši prijatelji iz Mladeži HDZ-a BiH", stoji na kraju priopćenja za javnost Mladeži HDZBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close