Mostar u crvenom

Turska opet na Starom mostu

U organizaciji 'Yunus Emre' instituta i konzulata Turske u Mostaru, večeras je organiziran prigodan program povodom treće godišnjice od neuspjelog pokušaja državnog udara.
Vijesti / Politika | 15. 07. 2019. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja Dana demokracije i nacionalnog jedinstva Republike Turske i sjećanja na pokušaj neuspješnog državnog udara koji se 15. 7. 2016. godine dogodio u toj zemlji, održana je straža za demokraciju na Starom mostu u Mostaru uz projekciju državne zastave Republike Turske na pročelju UNESCO-ovog nadaleko poznatog zaštićenog spomenika, javlja agencija Anadolija (AA).

Iz Mostara je na ovaj način cijelom svijetu poslana jasna poruka da se zlo koje je zadesilo Tursku prije tri godine ne smije zaboraviti i sve ljude svijeta upozoriti na opasnosti terorističkih organizacija kako se takvo što nikada i nikome ne smije ponoviti.

Foto: Bljesak.info / Detalj straže za demokraciju

Direktor Instituta 'Yunus Emre' u Mostaru Yunus Dilber ističe kako je iz Mostara na ovaj način cijelom svijetu poslana jasna poruku da se zlo koje je zadesilo Tursku prije tri godine ne smije zaboraviti, niti više ikada ikome dogoditi.

"Želimo poslati jasnu poruku s nacionalnog spomenika u Mostaru kao što je Stari most jer je to spomenik za koji svi na svijetu znaju, da se dadne jasna poruka da se zle namjere organizacije kao što je FETO nigdje u svijetu ne smiju ponoviti", kazao je Dilber za Anadoliju (AA).

Foto: Bljesak.info / Tribina povodom prisjećanja na žrtve pokušaja državnog udara u Turskoj

Vicekonzul Republike Turske u Mostaru Bilal Köse je naglasio kako je pokušaj puča u Republici Turskoj koji se dogodio 15. srpnja 2016. godine bio jedan od najkrvavijih terorističkih činova u povijesti te zemlje.

Napominje da je živote za demokraciju i svoju domovinu dao 251 građanin, a njih preko 2.000 ranjeno.

Svečanost povodom Dana demokracije i nacionalnog jedinstva Republike Turske u Mostaru je obilježen u organizaciji Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru, Instituta 'Yunus Emre' Mostar i organizacije Kaymek Mostar.

Foto: Bljesak.info / Tribina povodom prisjećanja na žrtve pokušaja državnog udara u Turskoj

"Sve dok budemo čuvali našu vjeru, našu povijest i našu kulturu, naše potomke, uz Božju pomoć, nitko ne može okupirati ovu zemlju i nitko ne može porobiti ovaj narod. Tursku nikada neće preuzeti nitkovi koji su prodali dušu šejtanu", poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u obraćanju večeras u istanbulskoj zračnoj luci 'Ataturk', pred više desetina tisuća građana okupljenih na skupu u povodu obilježavanja tri godine od pokušaja puča 15. srpnja 2016. godine.

U pratnji Erdogana bili su i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Kopirati
Drag cursor here to close