Izvanredna sjednica

Traži se zajam 15 milijuna eura za HE Čapljina

Neizravne koristi od ovog projekta imat će lokalna zajednica, kao i svi korisnici elektroenergetskog sistema u BiH
Vijesti / Politika | 23. 11. 2019. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara u tehničkom mandatu u petak je na izvanrednoj telefonskoj sjednici utvrdio Prijedlog sporazuma o zajmu od 15 milijuna eura za projekat 'Rehabilitacija i modernizacija Pumpno-akumulacijske hidroelektrane 'Čapljina'', radi zamjene dotrajale opreme i modernizacije postrojenja starog 40 godina.

Riječ je o sporazumu između Njemačke razvojne banke (KFV) i BiH, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora, Federacije BiH, koju predstavlja ministarstvo financija FBiH i Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne iz Mostara - agencija za izvršenje projekta, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Očekuje se da će rehabilitacijom i modernizacijom biti povećana proizvodnja električne energije, kao i raspoloživost hidroelektrane za pružanje pomoćnih usluga elektroenergetskom sistemu BiH i bloku Srbija - Hrvatska - BiH.

Neizravne koristi od ovog projekta imat će lokalna zajednica, kao i svi korisnici elektroenergetskog sistema u BiH, ističe se u priopćenju.

Prijedlog sporazuma će Ministarstvo financija i trezora dostaviti Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar financija i trezora. Rok otplate je 15 godina, uključujući pet godina grace-perioda.

Kopirati
Drag cursor here to close