Pred ostavkom?

Tegeltija: SDA želi pravosuđe, a da me ubiju, rekli bi da foliram

"U slučaju da me netko ubije rekli bi da foliram, da je to neka teorija zavjere, da sam to nešto sam inscenirao ili da sam to zaslužio", kaže Tegeltija.
Vijesti / Politika | 10. 12. 2020. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je kako bi u slučaju da podnese ostavku, njega na toj poziciji trebao naslijediti Srbin iz Republike Srpske.

"S mojom smjenom ili ostavkom dogodilo bi se puno toga, ali se neće dogoditi ništa na kvaliteti i poboljšanju pravosuđa u BiH", rekao je Tegeltija za RTRS.

Nije želio otkriti hoće li podnijeti ostavku na poziciju predsjednika VSTS-a, ističući da će svoju odluku objaviti na konferenciji za novinare u Banja Luci koja je najavljena za 15 sati.

Govoreći o vlastitoj sigurnosti, Tegeltija je rekao da je prilično opušten u Banja Luci i da nema nikakvih strahova, ali da ima veliku zabrinutost za svoju osobnu sigurnost u svakom pogledu.

"Moguće je da mi netko učinili zlo i u Banja Luci, ali je puno vjerojatnije da se to dogodi u Sarajevu zbog same teritorije. Vjerujem da u Banja Luci postoje i službe sigurnosti koje ne bi to tako lako dopustile ili ako bi se to dogodilo, makar bi to istražile i ne bi pozdravile", istaknuo je Tegeltija za RTRS.

Video: Tegeltija: Cilj SDA je potpuna kontrola društevno-politicke strukture

Ponovio je kako je kao predsjednik VSTS-a BiH i kao čovjek u Sarajevu i cijeloj Federaciji BiH u javnom diskursu izložen tolikoj količini nezakonitosti, demonizaciji i dehumanizaciji.

"U slučaju da me netko ubije rekli bi da foliram, da je to neka teorija zavjere, da sam to nešto sam inscenirao ili da sam to zaslužio", kaže Tegeltija.

Rekao je kako je u Sarajevu kroz garnituru SDA, organizacije koje su s njima povezane i medije koje kontroliraju, stvoren takav ambijent da se pozdravlja i ima punu podršku svaki nezakoniti akt, akt nasilja i obavještajni i svako zlo koje se može učiniti prema njemu.

"SDA ima namjeru i ciljeve da preuzme potpunu dominaciju i kontrolu nad pravosudnim sustavom u BiH", ocijenio je Tegeltija, zaključujući da se u tu svrhu dešavaju aktivnosti koje provode obavještajne i paraobavještajne službe koje su povezane s tom strankom.

VSTS je prošlog tjedna održao sjednicu čija je tema bila snimka razgovora Tegeltije s bivšim članom Vijeća Milijanom Buhom, koji je objavljen u medijima, o imenovanju njezine sestre na jednu od pravosudnih funkcija.

Na sjednici su usvojena tri zaključka od kojih se jednim traži da Tegeltija razmotri mogućnost podnošenja ostavke.

Tegeltija je na sjednici negirao izvještaje medija i naglasio da je ta snimka nezakonita, neautentična i iskonstruirana.

Prisluškivanje, Osmica i Izetbegović  

 

Tegeltija je naglasio da je prije godinu i pol saznao da se vrši njegovo nezakonito praćenje, snimanje, uhođenje.

''Te informacije sam rekao direktoru OSA-e Osmanu Mehemdagiću, i on mi je rekao da ništa ne zna i da će provjeriti. Kasnije mi je potvrdio da je to istina, i da on nema ništa s tim, već da to rade neki dijelovi odmetnute službe, i da će on osobno učiniti da to prestane'', rekao je Tegeltija.

Naveo je kako nije mogao ranije izaći u javnost s takvim stavom, ali sada može, jer postoje materijalni dokazi da je to sve istina.

''Razlozi za moje prisluškivanje su kompleksni. Dijelovi službe koje Mehmedagić ne kontrolira, bar kako on kaže, povezani su s ljudima iz SDA, i oni idu u smjene svih kadrova koji rade protiv interesa stranke Bakira Izetbegovića. Ovo je operacija, a cilj je potpuno ovladati pravosudnim sustavom'', naglasio je Tegeltija.

Kopirati
Drag cursor here to close