Vlada HNŽ usvojila Zakon o braniteljima

Soldo: Registar će olaškati prepoznavanje ''lažnih'' branitelja

Ministar za pitanja boraca HNŽ-a je pozvao da se ovaj registar ne zloupotrebljava na način da se ponovo stigmatizira braniteljska populacija.
Vijesti / Politika | 29. 01. 2018. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko – neretvanske županije usvojila je Nacrt Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji u Hercegovačko – neretvanskoj županiji, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Tijekom rasprave istaknuto je kako su pri izradi Nacrta Zakona konzultirane udruge koje okupljaju braniteljsku populaciju i uvaženi njihovi prijedlozi.

Podsjetimo, ministar za pitanja boraca Hercegovačko-neretvanske županije Oliver Soldo, ranije je rekao kako će Registar boračko-invalidske zaštite znatno olakšati rad u prepoznavanju eventualnih zloupotreba korisnika određenih prava.

Video: Soldo o registru branitelja

Pozvao je da se ovaj registar ne zloupotrebljava na način da se ponovo stigmatizira braniteljska populacija.

''Bitno je i maksimalno spriječiti zlouporabe da stranice registra ne završe u javnosti. To su ljudi koji su od posebnog poštovanja u ovoj državi, to su stradalnici rata, oni koji su sukladno svojim zaslugama iz rata stekli određena prava, koja ne smiju biti zlouporabljena u odnosu na sva druga prava koja imamo u ovoj državi'', rekao je Soldo. Istaknuo je i važnost transparentnog trošenja proračunskog novca i prikazivanja javnosti tog trošenja.

Kopirati
Drag cursor here to close