Pozicije

Stari veleposlanik odustao: Skaka ide u fotelju u Katar

''Ranije je mama Bisera sina Alija, inače službenika OSA-e BiH, zaposlila u bh. veleposlanstvu u Kataru te je upravo zbog njega u MVP-u BiH napravljena nova sistematizacija…''
Vijesti / Politika | 26. 07. 2021. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, pomalo neočekivano a za dio javnosti svakako i šokantno, imenovan je za novog veleposlanika BiH u Kataru, objavio je portal InfoRadar navodeći kako će Skaka na ovu dužnost stupiti 1. listopada.

Dosadašnji veleposlanik u Kataru Haris Lukovac dvije godine prije okončanja mandata, kako piše ovaj portal, demonstrativno je podnio ostavku na dužnost i prije četiri dana se vratio u Sarajevo.

Prema informacijama Inforadara, Lukovca je na ovu odluku navela ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković čudnim odlukama i ignoriranjem administracije kojom rukovodi.

''Kako saznajemo u centrali MVP-a BiH, problem je izbio nakon što je Lukovac s katarskim vlastima dogovorio i osigurao veliku količinu cjepiva za BiH (prije nekoliko mjeseci), ali je ministrica Turković ovaj aranžman neshvatljivo zaustavila, obrazlažući da našoj državi te vakcine nisu potrebne'', navodi InfoRadar.

Portal dodaje da je, u vrijeme kada je pandemija bjesnila, u ožujku ove godine, Turković u odabranim arapskim zemljama boravila petnaestak dana, ali ne kako bi dogovorila i osigurala cjepiva za BiH, već je na račun države obavila umru i napravila skandal već pri prvom susretu kada je u službeno bh. izaslanstvo pokušala ugurati sina Alija Turkovića.

''Ranije je mama Bisera sina Alija, inače službenika OSA-e BiH, zaposlila u bh. veleposlanstvu u Kataru te je upravo zbog njega u MVP-u BiH napravljena nova sistematizacija jer u Kataru nije bilo pozicije za predstavnika obavještajne službe. Osim toga, ministrica Turković je usred Ramazana, 26. travnja ove godine, a o čemu je Inforadar također pisao, bez znanja institucija države i bez najave ambasadoru Lukovcu, 'stranački' boravila u Kataru'', piše InfoRadar.

Kopirati
Drag cursor here to close