To protect and to serve

Sindikat policije: Vlada HNŽ-a je izigrala dogovor!

Sindikat policije obavještava javnost da će organizirati prosvjedno okupljanje i prosvjednu šetnju!
Vijesti / Politika | 13. 10. 2021. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kao što je javnosti poznato jedan od najvećih problema s kojim se dugi niz godina susreće Sindikat policije u HNK-Ž je neisplata dugovanja po pravosnažnim sudskim odlukama. Iako je Vlada HNK-Ž, u namjeri da zaustavi presude zbog kršenja prava na suđenje u razumnom roku, prema Sudu za ljudska prava u Strasbourgu uputila Akcioni plan za realizaciju generalnih mjera, te u Budžetu za 2021. godinu predvidjela 4,5 milijuna KM za isplatu dijela uknjiženih dugovanja, svjedoci smo maksimalnog odugovlačenja i očigledne nespremnosti Vlade za sprovođenje vlastitih odluka", stoji u priopćenju Upravnog odbora Sindikata policije u HNŽ-a.

"U cilju premašivanja ove problematike Sindikat policije je s predstavnicima Vlade koju su predstavljali ministri unutrašnjih poslova i financija 24.6. 2021. godine održao sastanak na kojem je dogovoren način i dinamika isplate ove vrste dugovanja za 2021. godinu. Također, u pismenoj i usmenoj komunikaciji s premijerom i njegovim Uredom uvjeravani smo da će sve dogovoreno s navedena dva ministra kao predstavnicima Vlade biti i provedeno. Iako smo imali čvrsta uvjerenja da će već na sljedećoj sjednici Vlade HNK-Ž biti donesena odgovarajuća odluka, te ista biti realizirana u toku proračunske 2021. godine, u proteklom periodu su održane 151., 152., 153. i 154. sjednica Vlade, a navedena problematika nije razmatrana, te je tako vrlo upitna mogućnost provođenja dogovora u tijeku ove fiskalne godine.

Pošto smo u prethodnim godinama rebalansom budžeta bili izigrani od strane Vlade HNK-Ž tako da su sredstva predviđena ovom stavkom na sumnjiv način raspoređivana na druge pozicije, dana 28.09.2021. godine održali smo sjednicu Upravnog odbora na kojoj smo donijeli Odluku o protestnom okupljanju ako na sljedećoj sjednici Vlade ne bude donesena odgovarajuća odluka, te smo o tom dopisom upoznali premijera i ministre financija i unutarnjih poslova", kažu u sindikatu.

"Kako ni na 154. sjednici Vlade održanoj 12.10. ova problematika nije razmatrana Sindikat policije obavještava javnost da će (ili samostalno ili s ostalim sindikatima proračunskih korisnika) organizirati prosvjedno okupljanje i prosvjednu šetnju, a o točnom datumu i lokaciji mediji će biti blagovremeno obaviješteni, stoji na kraju priopćenja za javsnot Upravnog odbora Sindikata policije u HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close