Senad Avdić

Nevaljale tvrdnje o Armiji, Radončić i Azra, Čović i Hrvatska…

Avdić je opovrgnuo da je Slobodna Bosna bliska SDA i da je stranka Bakira Izetbegovića kupila taj medij.
Vijesti / Politika | 07. 03. 2019. u 09:36 R. I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''O tome je li Armija BiH vršila zločine, nema dileme, naravno da jeste. Sva ta patriotska potiskivanja da se time izjednačava agresor s braniteljima, dušman sa patritoima, je smiješna, ispolitizirana i nevaljala'', rekao je, između ostalog, Senad Avdić urednik Slobodne Bosne gostujući u emisiji Pressing televizije N1.

Rekao je kako nije bio suradnik Kontraobavještajne službe (KOS), već da su KOS-ovci bili njegovi suradnici ali i da je tjednik, koji je prestao izlaziti u tiskanom izdanju, platio veliku cijenu zbog stalnih sudskih sporova.

SDA nije kupila Bosnu

''Ti koji su nas tužili dolazili su iz svijeta politike, visokog biznisa koji je povezan s visokom politikom. Kad se to dvoje upari s potpuno pristranim, neprofesionalnim, neautonomnim, nereformiranim pravosuđem, dobijemo to što smo dobili'', naveo je.

Opovrgnuo je da je Slobodna Bosna bliska SDA i da je stranka Bakira Izetbegovića kupila taj medij.

''Nije kupila. Nakon posljednjeg broja Slobodne Bosne koji je bio tisućiti, novina je prešla na online. Ja sam se iz zdravstvenih razloga povukao i vratio se samo kao autor. Ja sam ono, što se kaže, odlučio da više ništa ne odlučujem. Ja sam tamo kolumnista, novinar. Nemam nikakvu uredničku odgovornost. Nisam siguran da bi to bilo puno bolje da se i ja išta pitam. Pokušavam puno više vremena posvetiti sebi'', rekao je Avdić koji se iz zdravstvenih razloga odrekao cigareta i kafane koja je, kako kaže, bila neka vrsta teambuildinga novinara starog kova.

Radončiću ne rastaje od Izetbegovića

Govoreći o političkoj situaciji, rekao je kako je očigledno da se kao u pjesmi Johnnyja Štulića "Meni se od tebe dušo ne rastaje", Radončiću ne rastaje od Izetbegovića i Vlade FBiH.

''On moli i kumi svim silama da Bh. blok zadrži tu svoju principijelnu poziciju i ne uđe u vladu da bi se oslobodio prostor za njega. Imate i Nermina Nikšića koji priča da je SDP platio cijenu jer je bio sa SDA u koaliciji od 2010. do 2014. godine, a u toj koaliciji su oni bili generatori kriminala, nepotizma. On je doveo svoga brata u Autoputeve. Ostale su brojne afere. Mene je, dakle, prestalo zanimati koja je formalno nacionalna, a koja nije stranka'', rekao je.

Čović diktira politiku

Naveo je i kako Dragan Čović diktira politiku Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

''Imamo, kad je u pitanju Srbija, transfer Vučićeve politike na Dodika. Ja sam protiv politike SDA da se na tu vrstu nacionalne homogenizaciju jedino može odgovoriti homogenizacijom Bošnjaka. To vodi podjeli BiH. Na to se može odgovoriti demokracijom. Nisam siguran da je ono što je dobro za SDA, za Bakira Izetbegovića, da je to automatski dobro za Bosnu i Hercegovinu. Bakir Izetbegović kada govori o Našoj stranci kaže "ona je formirana u Rudom". Pa gdje je to Rudo, da li se nalazi u Mijanmaru? On ne voli Rudo zato što je u Republici Srpskoj i zato što ima tu komunističku konotaciju. Priča o tome da je SDA unitaristička stranka je glupost...'', rekao je, između ostalog, Avdić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close