I Genjec priznao

SDA gubi u Sarajevu!

SDA trenutno gubi općinu "važniju od deset drugih", komentari su nekih medija nakon ovih informacija.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2020. u 20:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nećemo ponoviti broj vijećničkih pozicija u Gradu Sarajevo kao na izborima 2016.'', rekao je Halid Genjac, šef izbornog stožera SDA. Rekao je kako ova stranka gubi neke općine koje su vodili njihovi kadrovi.

Potvrdio je da je trenutno njihov kandidat za načelnika općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić na drugoj poziciji. Također, rekao je i da njihovi kandidati u općini Ilijaš, Vogošća i Hadžići vode.

"U naš sustav je s terena počeo unos podataka za između pet i 20 posto birača. Neke početne pokazatelje imamo. U Kalesiji vodi kandidat SDA, a za Srebrenicu još čekamo da jave. Neke općine ćemo izgubiti, neke dobiti, ostat ćemo na broju načelničkih pozicija koje smo imali", rekao je Genjac.

Video: Genjac: Trenutno su kandidati SDA drugi u općini Centar i Ilidža

Kandidati četvorke za načelnike u sarajevskim općina uvjerljivo vode prema posljednjim rezultatima koje ima Stranka demokratske akcije.

SDA trenutno gubi općinu "važniju od deset drugih", komentari su nekih medija nakon ovih informacija.

U stožeru stranke Narod i pravda su rekli kako dosad ''dobro stoje''.

Njihovi kandidati vode u općinama Ilidža, Novi Grad, a da stranke četvorke dobro stoje i u drugim sarajevskim općinama.

Tajnik Izbornog stožera Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerin Dizdar je izjavio Feni da su u Kantonu Sarajevo ''jako pozitivni trendovi''.

''U svim gradskim općinama, prema onome što mi imamo, sa poprilično velikom razlikom vode kandidati 'četvorke', a i mimo gradskih općina. To se odnosi i na općinu Ilidža gdje kandidat 'četvorke' također ima pozamašnu prednost, prema onome što mi imamo'', naveo je Dizdar.

Što se tiče SDP- BiH, kazao je da su blizu da ostvare sve svoje izborne ciljeve, „što podrazumijeva očuvanje svih načelničkih i gradonačelničkih mandata i povećanje ukupnog broja mandata“.

Također, dodao je on, u nekim drugim općinama se SDP BiH bori za načelničke funkcije.

''Imamo pozitivne trendove u Jablanici, iako je još prerano govoriti. Imamo određenu blagu prednost našeg kandidata, i u još nekim sredinama se vodi bliska borba kao što je slučaj sa zajedničkim kandidatom u Velikoj Kladuši i na još nekim mjestima'', naveo je Dizdar.     

Kopirati
Drag cursor here to close