Aner Žuljević

SDP traži povlačenje Prijedloga zakona o MIO

SDP traži da se otvori novi proces prigovora u kojima će ravnopravno sudjelovati umirovljenici, sindikati i zainteresirani politički subjekti.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2018. u 12:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija (SDP) Bosne i Hercegovine traži od Vlade Federacije BiH da povuče Prijedlog zakona o MIO/PIO iz parlamentarne procedure, kazao je u petak na konferenciji za medije SDP-ov zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Aner Žuljević.

Dodao je kao ta stranka također traži da se otvori novi proces prigovora u kojima će ravnopravno sudjelovati umirovljenici, sindikati i zainteresirani politički subjekti.

Žuljević je podsjetio kako je SDP  kroz proces usvajanja Zakona o MIO/PIO uložio preko stotinu amandmana pokušavajući da bude partner u donošenju sustavnog zakona koji, kako je rekao, nema veze s političkom pripadnošću ili bilo kojom drugom društvenom podjelom.
 
 Radi se o zakonu koji je jednako važan za sve građane u ovoj državi, ocijenio je Žuljević, naglasivši pritom kako SDP smatra da spomenuti zakon treba biti izdignut iznad politike zbog čega je potrebno pokrenuti širi društveni dijalog kako bi se dobilo najbolje moguće rješenje.

''Radi se o zakonu koji je ekonometrijski matematički model, gdje je Vlada dužna reći kolika će mirovina biti danas na bazi određenih godina uplaćenog radnog staža, a kolika će biti po novom zakonu'', naglasio je.

Kopirati
Drag cursor here to close