'Bratski dogovori'

SDA uzvraća: Sjednice nema zbog HDZ-a BiH

"SDA je predložila Šerifa Špagu, a zamjenik predsjedavajućeg Tomislav Martinović nedavanjem suglasnosti odbija provesti u djelo spomenuti politički dogovor, koji će omogućiti funkcioniranje i rad Skupštine", kažu u županijskom SDA
Vijesti / Politika | 23. 04. 2019. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zastupnici Kluba Hrvata u Skupštini HNŽ današnjim navodima na press konferenciji izvršili su klasičnu zamjenu teza, iako su svjesni da u ovom trenutku nije moguće na zakonit način sazvati sjednicu Skupštine.

Da bi Skupština mogla raditi, mora biti sazvana, a prema Poslovniku o radu Skupštine HNK jedini ovlašteni za sazivanje sjednice je predsjedavajući kojeg u ovom trenutku zbog opstrukcije Tomislava Martinovića nemamo", stoji u priopćenju iz SDA.

Političkim dogovorom SDA HNŽ i HDZ BiH – Kantonalni odbor HNŽ jasno je definirano da predsjedavajućeg predlaže Stranka demokratske akcije.

SDA je predložila Šerifa Špagu, a zamjenik predsjedavajućeg Tomislav Martinović nedavanjem suglasnosti odbija provesti u djelo spomenuti politički dogovor, koji će omogućiti funkcioniranje i rad Skupštine.

Imenovanjem predsjedavajućeg Skupštine stekli bi se uvjeti za sazivanje i zakonit rad Skupštine što Klub SDA u potpunosti podržava", stoji na kraju priopćenja koje je uputio Klub SDA u Skupštini HNŽ.

Podsjećamo, Klub Hrvata u Skupštini HNŽ-a na konferenciji za novinare okrivio je SDA za zastoj u formiranju vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close