Najavljen novi sastanak

Izetbegović i Dodik bliže koaliciji

U Sarajevu održan sastanak izaslanstava SDA i SNSD-a
Vijesti / Politika | 22. 01. 2019. u 16:55 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FOTO: N1 BiH / 

''Organe državne vlasti trebaju fomirati stranke koje su na proteklim izborima u oba entiteta osvojile najveće povjerenje građana'', rečeno je nakon sastanka izaslanstva Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata - Milorad Dodik (SNSD)

Naime, iz ureda zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića i Nebojše Radmanovića dostavljeno je zajedničko priopćenje u kojem navode da se na sastanku razgovaralo  o procesu uspostave vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

''Zajednički je konstatirano da organe državne vlasti trebaju formirati stranke koje su na proteklim izborima u oba entiteta osvojile najveće povjerenje građana, te da u tom pravcu treba nastaviti razgovore s ciljem uspostave efikasnih izvršnih organa Bosne i Hercegovine. Istaknuto je također da ima pitanja oko kojih u dvije stranke postoji suglasnost, a da će o onima oko kojih zajednički stavovi ne postoje razgovori biti nastavljeni početkom veljače'', navodi se u zajedničkom  priopćenju.

Inače, sastanku su ispred SDA nazočili su Denis Zvizdić, Šemsudin Dedić i Adil Osmanović, a ispred SNSD-a Staša Košarac, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

Medijima se nakon sastanka obratio zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović koji je kazao da će uskoro biti održan i službeni sastanak SDA i SNSD-a.

"Danas su izaslanstva razgovarala o implementaciji izbora. Postoji spremnost s obje strane da se sudjeluje u radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine", kazao je Osmanović, a prenosi N1.

Kako je naveo, nije razgovarano o eventualnoj raspodjeli resora.

"Razgovarali smo o tome da svi spustimo loptu", naveo je zamjenik predsjednika SDA.

Staša Košarac je kazao da je ovo bio prvi u nizu razgovora delegacija SDA i SNSD-a.

"Razgovori se nastavljaju. Najbolje da se vlast konstituiraju od izbornih pobjednika", naveo je Košarac.

Kopirati
Drag cursor here to close