Milanović vs. Kolinda

RTL: Savjetnica Kolinde ušla u režiju i zatražila prekid debate

Pri kraju sinoćnje debate došlo je do zanimljive situacije - jedan od stožera je tražio prekid debate. Jutros je otkriveno da je to učinio Kolindin stožer.
Vijesti / Politika | 31. 12. 2019. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon TV-sučeljavanja na RTL-u u ponedjeljak puno se pričalo o molbi jednog od stožera da preskoče set pitanja "kratko i jasno" zbog umora jednog od kandidata.

"Završetak debate zatražila je savjetnica predsjednice Republike, gospođa Renata Margaretić Urlić, koja je na RTL došla zajedno s članovima njezinog izbornog stožera. Ona je, tijekom emisije, ušla u režiju i zatražila da se 'zbog produljenog trajanja i umora predsjednice, debata završi'", priopćili su s RTL-a i dodali:

- Na upit urednice emisije je li to službeni stav stožera, gospođa Margaretić Urlić je odgovorila da 'dolazi u ime stožera'.

Voditelji RTL Duela taj su zahtjev prenijeli predsjedničkim kandidatima Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću, ali im i ponudili mogućnost nastavka debate, na što su oni javno pristali."

"RTL je profesionalno organizirao i proveo debatu, omogućio kandidatima da sami postavljaju pitanja, dopustio teme koje su sami otvorili i smatra da su time ispoštovana profesionalna načela novinarske struke. Oba stožera ranije su se složila da emisija može potrajati duže od predviđenih 90 minuta", zaključili su s RTL-a.

Kopirati
Drag cursor here to close