Srušio se Zid

Pernar i Bunjac izlaze iz Živog zida, idu s novom strankom

Pernar je novinarima u Saboru rekao da Vladimira Palfi ne želi poslušati volju članstva i javnosti koji ju, tvrdi, ne podržavaju. Nazvao ju je diktatorom bez podrške.
Vijesti / Politika | 06. 06. 2019. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"U 11 sati na konferenciji za medije izlazim iz Živog zida, kao i kolega Bunjac. Kolega Sinčić donio je konačnu odluku koja je bila i očekivana, još jednom je stao na stranu svoje supruge. Interes stranke, volja članstva i mišljenje javnosti nažalost mu je nebitno. To se tiče dijaloga kojeg sada zagovara i on sam zna da ga već godinama nema i to zbog osobe čija ostavka se danas traži" - tim je riječima saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar na Facebooku najavio da s Bunjcem napušta Živi zid, što je i potvrdio na konferenciji za medije u Saboru. Rekao je i da osnivaju novu stranku, "koja će predstavljati vrlo sličnu politiku".



Ranije je dao ultimatum potpredsjednici stranke Vladimiri Palfi - ako do 10 sati danas ne da ostavku, iz stranke odlaze on i suspendirani Branimir Bunjac. Ostavku nije dala.

Pernar je novinarima u Saboru rekao da Vladimira Palfi ne želi poslušati volju članstva i javnosti koji ju, tvrdi, ne podržavaju. Nazvao ju je diktatorom bez podrške. Sve će između ostalog, rekao je, rezultirati egzodusom članstva.

"Osobno ću osnovati novu stranku s kolegama i nastavit ćemo političku borbu", rekao je.

Po njemu Palfi nije govorila istinu kada je rekla da ne želi u Sabor, a pokazat to će se, kaže, pokazati u narednim danima, prenosi HRT.

Nagovijestio je i da bi umjesto osnivanja nove stranke mogao preuzeti Abecedu demokracije.

Kopirati
Drag cursor here to close