21. sjednica HN Sabora

Na predstojećim izborima moguć zajednički izlazak stranaka članica HNS-a

Predsjedništvo je komentiralo aktualnu političku situaciju te analiziralo trenutno stanje na svim razinama vlasti.
Vijesti / Politika | 08. 01. 2018. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) održalo je danas svoju 21. sjednicu u Mostaru gdje je rečeno kako će se stranke članice HNS-a zajedno kandidirati na predstojeće izbore u BiH.

Predsjedništvo je komentiralo aktualnu političku situaciju te analiziralo trenutno stanje na svim razinama vlasti.

Najviše vremena posvećeno je razgovoru i aktivnostima oko izbornog procesa, razgovaralo i o mogućem zajedničkom izlasku stranaka članica HNS-a na predstojeće izbore u BiH, te je kazano kako se dijalog oko nastupa nastavlja, navode u priopćenju.

Kako tvrde, predsjedništvo je još jednom potvrdilo svoju ranije donesenu odluku, kako se mora doći do kompromisa, kako bi se Izborni zakon izmijenio, sukladno odluci Ustavnog suda.

Predsjedništvo HNS-a je čvrstog uvjerenja kako dužnosnici HNS-a unatoč raznim krizama na aktualnoj političkoj sceni, trebaju nastaviti dosljednu politiku oko promjena Izbornog zakona.

Inače, promjenom Izbornog zakona ostvarila bi se institucionalna jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, što je minimum ispod kojeg dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i stranke okupljene oko njega, neće pristati.

Na sjednici je dogovorena i Koordinacija unutar HNS-a na nižim razinama vlasti koja je jednoglasno podržana.

Kopirati
Drag cursor here to close