Od 1.7. nova (R)TV

Poznata programska shema RTV Herceg-Bosne

Galić je istaknuo da će TV Herceg-Bosne u početku emitirati eksperimentalni program koji će poslužiti osoblju kako bi se svi dijelovi televizijskog posla što bolje uhodali i sklopili u skladnu cjelinu.
Vijesti / Politika | 30. 06. 2019. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

RTV Herceg-Bosne televizijski program počinje emitirati u ponedjeljak, 1. srpnja.

Na male ekrane stiže putem zemaljskog signala, kablovske televizije, interneta i satelita.

Radi se o javnoj televiziji kojoj su osnivači većinski hrvatske općine, gradovi i županije u BiH.

Odgovarajući na pitanje o programskim sadržajima koji će emitirati TV Herceg-Bosne racnatelj Stipe Galić ističe da je on u mnogome definiran zakonom o javnim medijima.

"Svaki javni medij, pa tako i TV Herceg-Bosne ima zakonom propisane obveze. Moramo imati 40 posto informativnog programa. Baza i okosnica televizijskog programa RTV Herceg-Bosne bit će informativni program", rekao je Galić za Hrvatski medijski servis.

Ravnatelj RTV Herceg-Bosne pojasnio je da će okosnica informativnog programa biti dvije emisije.

"Prva emisija planira se za 17:00 sati. Zove se ‘Županijska panorama’, a tematski će pokrivati sve prostore koji su za nas značajni. Od 19:30 ide ‘Dnevnik’ koji će trajati pola sata. Svakodnevno ćemo emitirati Dnevnik kao središnju informativnu emisiju, a nakon njega ćemo imati različite tematske emisije u trajanju od 45 minuta", rekao je Galić.

Galić je istaknuo da će TV Herceg-Bosne u početku emitirati eksperimentalni program koji će poslužiti osoblju kako bi se svi dijelovi televizijskog posla što bolje uhodali i sklopili u skladnu cjelinu.

"Na početku smo program zamislili kao eksperimentalni, a trajat će jedno određeno vremensko razdoblje, najvjerojatnije do jeseni. Onda ćemo u hodu vidjeti što možemo poboljšati i popraviti, što nije dobro ili što nam je eventualno višak", naglasio je Galić

Sugovornik HMS-a ističe da je TV Herceg-Bosne otvorena za suradnju s drugim medijima iz BiH i iz susjednih zemalja.

“Što se tiče suradnje s drugim medijima mi smo otvoreni za suradnju sa svima, bez razlike. Tu mislim na medije koji emitiraju u BiH, Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama. Kontakti već postoje, ali neku ozbiljniju suradnju na tom planu ostavit ćemo za budućnost dok ne prođe ovo testno razdoblje, kada ćemo vidjeti kako ćemo sve ovo skupa zaokružiti”, rekao je ravnatelj RTV HB.

Kopirati
Drag cursor here to close