Oči u oči

Komšić i Nelson: SAD podržavaju suverenitet BiH

Vijesti / Politika | 27. 02. 2019. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio u nastupnu posjetu veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erica Nelsona.

Sugovornici su potvrdili izuzetne bilateralne i prijateljske odnose dvije zemlje, naglasivši da će se ti odnosi nastaviti i ubuduće, u obliku nesebične podrške Sjedinjenih Američkih Država našoj zemlji, vezano za punopravno članstvo u NATO-u i Europskoj uniji.

Istaknuto je i to da Sjedinjene Američke Države, kao garant Daytonskog sporazuma, ostaju snažno posvećene očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Član PBiH Željko Komšić kazao je da je od velikog značaja nesebična i kontinuirana podrška SAD-a reformskim procesima u našoj zemlji, koji su ključni za njenu stabilnost i funkcionalnost. Razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, o procesu formiranja vlasti, te je naglašeno da se u narednom periodu treba raditi na jačanju institucija države i osnaživanju vladavine prava, posebno u segmentu zaštite temeljnih ljudskih prava.

Član PBiH Željko Komšić zaželio je veleposlaniku Nelsonu uspješan rad tijekom mandata u našoj zemlji, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close