DIP

Jandroković: Građani procijenili da žele promjenu

Ocijenio je kako je kampanja Grabar-Kitarović bila desnija nego što je to u stilu HDZ-a, pa nije bila dovoljna za pobjedu.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2020. u 20:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon objave izlazne ankete koja pokazuje prednost SDP-ova predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića izjavio je kako su građani na ovim izborima procijenili da žele promjenu.

"Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija i većih gradova. Rekao bih da se ovdje radilo o predsjedničkim izborima i građani su procijenili da žele promjenu, barem prema izlaznim anketama. To treba respektirati", kazao je Jandroković za RTL u HDZ-ovu izbornom stožeru.

Ocijenio je kako je kampanja Grabar-Kitarović bila desnija nego što je to u stilu HDZ-a, pa nije bila dovoljna za pobjedu.

"Cijela stranka pokušala je učiniti sve što može kako bismo pomogli kandidatkinji, no ne bih miješao parlamentarne i ove izbore. Pripremit ćemo stranku dobro i snažno, pritom govoriti i o rezultatima Vlade koji su, po našem mišljenju, vrlo dobri", kazao je Jandroković.

Brkić čestitao Milanoviću

"Prije pet godina hrvatski je narod poslao poruku. I sada je narod poslao poruku. Svaki pojedinac je dio u mozaiku te pobjede ili poraza. Čestitam Milanoviću na ovim rezultatima, ali sačekao bih konačne rezultate. Nakon toga trebamo sjesti. Nikada sustav ne ovisi o jednom čovjeku, ne morate biti glavni u sustavu da bi bili bitni. Moramo naći pouku u ovim rezultatima", rekao je Vaso Brkić.

"Ja se ne slažem s Jandrokovićem, ali on ima pravo na svoje mišljenje. HDZ je stranka desnog centra, tako smo se i postavili", rekao je Brkić.

Na pitanje o predstojećim unutarstranačkim izborima u HDZ-u, Brkić je kazao kako duboko vjeruje u odgovornost i ozbiljnost svih dužnosnika HDZ-a i svih koji će se kandidirati na tim izborima.

Ustvrdio je kako nije rođen da bi vječno bio zamjenik predsjednika HDZ-a.

"Da ću se kandidirati, hoću, još moram vidjeti na koju poziciju. Ali, dosad sam pobijedio na svim izborima na kojima sam se kandidirao", poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close