Trilatera

Izetbegović: Vučić obećao da Srbija više nikada neće ugrožavati BiH

Nakon tog održanog iza zatvorenih vrata Izetbegović je tamo za regionalnu televiziju N1 kazao kako je Vučić dao izjavu koja bi mogla biti od "povijesnog značaja".
Vijesti / Politika | 29. 01. 2018. u 16:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u ponedjeljak je izjavio kako je od srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića dobio "povijesno" obećanje da njegova zemlja više nikada neće biti uzročnikom problema za BiH kao i da je konačno izgledna realizacija projekta povezivanja Beograda i Sarajeva autocestom, što je financijski spremna pomoći Turska.

Izetbegović se tijekom dana u Istanbulu sastao s Vučićem, a domaćin im je bio turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Nakon tog sastanka održanog iza zatvorenih vrata Izetbegović je tamo za regionalnu televiziju N1 kazao kako je Vučić dao izjavu koja bi mogla biti od "povijesnog značaja".

"On je rekao da BiH nikada više neće imati problema sa Srbijom, dakle da je Srbija jamac mira i stabilnosti i poboljšanja odnosa Bošnjaka i Srba na Balkanu", izjavio je Izetbegović.

Potvrdio je kako su njih dvojica zajedno s Erdoganom razgovarali o projektu gradnje autoceste između Beograda i Sarajeva.

Turska je to predložila još prošle godine, a Srbija i BiH načelno prihvatile, no ispostavilo se kako je i u tome BiH problem sama sebi jer se u toj zemlji nisu mogli suglasiti je li bolje takvu prometnicu graditi preko Tuzle i Bijeljine ili pak preko istočne Bosne i Višegrada.

Izetbegović je naznačio kako bi kompromsno rješenje mogla biti neka kombinacije kružne ceste i autoceste.

Erdogan je, tvrdi Izetbegović, obećao kako će Turska naći način da se takav projekt realizira, prenosi Hina.

"To je ogroman projekt, no Turska je velika država", kazao je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close