Ćesir je dobar SDA-ovac

Izetbegović: Ćesir nije napao čovjeka, nego kameru

"Kada udruženje novinara isključi samo jednog novinara, onda ćemo i mi Ćesira", rekao je predsjednik SDA.
Vijesti / Politika | 30. 03. 2019. u 16:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Husi Ćesiru su zbog svakodnevnih provokacija popustili živci, te je uradio nešto što nije trebao", rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u Sarajevu na zasjedanju Glavnog odbora Stranke demokratske akcije.

On je prokomentirao napad predsjednika općinskog odbora SDA Huse Ćesira na fotoreportera portala "Žurnal" Adija Kebe koji se dogodio u četvrtak, kada je Kebo fotografirao ulaz u firmu čiji je Ćesir vlasnik, prenose bh. mediji.

Izetbegović je rekao da se radilo u incidentu, te je konstatirao da Ćesir nije napao čovjeka, već kameru.



"Jučer ili prekjučer se dogodio incident, kada je Huso Ćesir napao kamermana. Ustvari, on je napao kameru, dakle, nije napao čovjeka, ali mu je otimao kameru i udarao po njoj“, rekao je Izetbegović, koji je dodao da se poslije toga podiglo mnogo prašine:

"Znate, sada svaki političar mora da se utrkuje u osudi Huse Ćesira. Mi ćemo naravno, osuditi svaki vid nasilja, ali sada će tražiti da se čovjek isključiti iz stranke i kazni. Kada novinari naprave sankcije i iz udruženja isključe samo jednog koji je u ovoj državi u glavama ljudi napravio kaos, koji uznemiravaju, ulaze u privatni život, kojima istina nije sveta..., kada jednog takvog isključe, onda ćemo i mi Ćesira", kazao je prvi čovjek SDA.

Izetbegović je još dodao da je "Ćesir zaslužan čovjek", "bio je dobar borac", "dobar SDA-ovac", te da je to i dalje, ali da su mu zbog "svakodnevnih provokacija popustili živci, te je uradio nešto što nije trebao".

Kopirati
Drag cursor here to close