Razmislite

Inzko: Zašto Alma može biti ministrica u Austriji a ne može u BiH?

Političarima u BiH poručio je kako bi trebali razmisliti zbog čega kvalitetne osobe poput Zadić radije biraju inozemstvo nego život u zemlji u kojoj su rođeni.
Vijesti / Politika | 07. 01. 2020. u 21:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko u utorak je čestitao pravnici podrijetlom iz BiH Almi Zadić na imenovanju za novu ministricu pravosuđa Austrije, dodajući da je pitanje bi li ona ikada dospjela na neku takvu poziciju da je ostala u svojoj zemlji.

Valentin Inzko moli Boga da se Ljubi Bešliću ništa ne dogodi

"Molimo Boga da se ništa ne dogodi Ljubi Bešliću i želimo mu brzo ozdravljenje, jer kad bi mu se dogodila teža bolest Mostar bi bio bez liderstva. To je neprihvatljivo i skandalozno da Mostar nema izbore već 11 godina", kazao je Valentin Inzko, visoki predstavnik u BiH.

"Možemo se zapitati bi li Alma Zadić ikada bila imenovana na poziciju ministrice pravosuđa na državnoj, entitetskoj ili kantonalnoj razini da je ostala u Bosni i Hercegovini", stoji u izjavi koja je medijima dostavljena iz Inzkova ureda u Sarajevu (OHR).

Političarima u BiH poručio je kako bi trebali razmisliti zbog čega kvalitetne osobe poput Zadić radije biraju inozemstvo nego život u zemlji u kojoj su rođeni.

Zadić je ministricom postala kao kandidatkinja stranke "Zelenih" s kojom je Narodna stranka Austrije sklopila novu koaliciju. Inzko joj je kao Austrijanac čestitao na tom imenovanju uz očekivanje da ona na toj poziciji doprinese intenziviranju odnosa između Bosne i Hercegovine i Austrije na pravosudnom planu, prenosi Hina.

"Ovo je još jedna talentirana i uspješna mlada osoba podrijetlom iz Bosne i Hercegovine koja je svojim predanim radom i enormnom energijom uspjela ostvariti izuzetnu karijeru u inozemstvu", istaknuo je Inzko.

Kao izbjeglica Alma Zadić je završila osnovnu školu, gimnaziju i studij prava s magisterijem i doktoratom u Beču. Usavršavala se na Katoličkom sveučilištu u Piacenzi i na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Radila je u brojnim međunarodnim institucijama, uključujući i Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju, te kao odvjetnica.

Kopirati
Drag cursor here to close