RS će nestati

Džaferović upozorio Dodika: Ravnopravnost ili nestanak RS!

Džaferović je kazao da su pred Bosnom i Hercegovinom teška i izazovna vremena, koja zahtijevaju odgovornu politiku
Vijesti / Politika | 03. 10. 2018. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini iz SDA, Šefik Džaferović, upozorio je iz prepune dvorane SKPC Mejdan predsjednika Republike Srpske Milordu Dodiku da će taj entitet nestati, ukoliko ne osigura ravnopravnost svakog čovjeka i ukoliko bude i dalje nasrtao na BiH.

Džaferović je to upozorenje izrekao na predizbornom skupu SDA u Tuzli, a kako prenose mediji Džaferović je govorio o "antidržavnoj retorici", koja dolazi iz Republike Srpske, koju vodi predsjednik Dodik.

"Evo i odavde da mu poručimo - gospodine Dodik, dobro čuvajte i poštujte Daytonski mirovni sporazum. Poštujte prava Bošnjaka i Hrvata. Osigurajte ravnopravnost svakog čovjeka, jer jedino tako možete sačuvati taj entitet. Ukoliko ovo ne uradite, i ukoliko budete nasrtali dalje na Bosnu i Hercegovinu, nestat će taj entitet, da znate", kazao je Džaferović i pozvao je građane da masovno izađu na izbore.

Džaferović je kazao da su pred Bosnom i Hercegovinom teška i izazovna vremena, koja zahtijevaju odgovornu politiku, prenosi Tanjug.

"Politika se vuče na dlaku, sastoji se od konkretnih poteza, ne podrazumijeva nagle poteze, ona traži razmišljanje i traži donošenje odluka. Mi smo u ovom mandatu, unatoč svim napadima na BiH, usprkos svim opstrukcijama opozicije, napravili značajne iskorake, pod vodstvom Bakira Izetbegovića", rekao je Džaferović, kojeg je Izetbegović predstavio kako osobu koja je bila najbliža njegovom ocu Aliji i njemu.

 “Težak je mandat iza nas. Znate kako je to izgledalo, kao da uzbrdo vučete automobilom, a dvojica vuku ručnu, a petorica se otimaju za volan. Imamo te petočlane koalicije. I izvukli smo. Kada pogledate broj radnih mjesta. Bosna i Hercegovina je najmanje zadužena u regiji. Tri milijarde smo prikupili poreza”, kazao je Izetbegović.

 Naročito je istaknuo razvoj u području namjenske industrije, na čelu sa Vladom Federacije BiH i premijerom Fadilom Novalićem.

 

Kopirati
Drag cursor here to close