Službena posjeta

Dodik u Bjelorusiji: Otvorene mogućnosti za uspješnu suradnju

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.
Vijesti / Politika | 21. 06. 2019. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Bjelorusije Sergej Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti suradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.

Sugovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, gospodarske i kulturne suradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu suradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku. Sastanku su prisustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Slaven Kovačević.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Predsjedavajući Dodik je stigao na aerodrom u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i veleposlanik Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

Povodom dolaska srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika postrojena je i počasna garda, priopćeno je iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close