Pisao pismo

Dodik se požalio UN-u na Alkalaja i Silajdžića

On je ukazao da je Alkalaj zloupotrijebio funkciju stalnog predstavnika BiH pri UN i lažno obavijestio Istočno-europsku regionalnu grupu
Vijesti / Politika | 12. 03. 2020. u 07:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio je predsjednika 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a Tijjani Muhammeda Bandea da je tek saznao da je stalni predstavnik BiH pri UN u New Yorku Sven Alkalaj informirao predsjedavajuću Istočno-europske regionalne grupe Besianu Kadare da je navodno BiH donijela odluku da nominira Harisa Silajdžića za počasnog člana Komiteta za nagradu 'Nelson Mandela'.

"Želim da vas obavijestim da sam upravo saznao kako je Sven Alkalaj, ambasador i stalni predstavnik BiH pri UN u New Yorku, uputio pismo 26. veljače u kojem obavještava gospođu Besianu Kadare, ambasadora i stalnog predstavnika Albanije pri UN u New Yorku, u svojstvu predsjedavajuće Istočno-europske regionalne grupe za veljaču 2020. godine, da je navodno BiH donijela odluku da nominira gospodina Harisa Silajdžića, za počasnog člana Komiteta za nagradu 'Nelson Mandela'", istaknuo je Dodik u pismu, koje je upućeno i svim državama članicama Istočno-europske regionalne grupe.

U vezi sa navedenim činjenicama, srpski član Predsjedništva BiH je naglasio da želi informirati Muhammeda Bandeu da je to samoinicijativni potez ambasadora, koji je bez ovlaštenja i bez odluke institucija BiH inicirao pomenutu kandidaturu, prenosi Srna.

"Ujedno želim dodati da Predsjedništvo BiH, koje je nadležno za ovakve odluke, nije bilo informirano niti je odlučivalo o ovoj kandidaturi. U tom smislu, molim Vas da navedeno pismo gospodina Svena Alkalaja smatrate ništavnim", naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

On je ukazao da je Alkalaj zloupotrijebio funkciju stalnog predstavnika BiH pri UN i lažno obavijestio Istočno-europsku regionalnu grupu o ovoj navodnoj odluci, priopćeno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

"U nadi da ćete sa svoje strane, kao predsjednik 74. zasjedanja Generalne skupštine UN, poduzeti adekvatne mjere protiv ovog akta, primite izraze mog iskrenog poštovanja", navodi se u pismu koje je uputio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close