''Zakonoljpci zašutjeli''

Dodik: Bošnjački političari imaju kalkulacije koje nisu u interesu Srba i Hrvata

Dodik je rekao da bošnjački političari ignoriraju i Ustav i zakon i preporuke s najviših europskih adresa o neophodnosti što bržeg formiranja vlasti.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2018. u 17:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da ustavna i zakonska obaveza Predsjedništva u vezi s imenovanjem predsjedavajućeg Vijeća ministara neće moći biti ispoštovane jer predstavnici "bošnjačkih političkih partija imaju svoje kalkulacije koje nisu u interesu ostala dva naroda niti u interesu Republike Srpske".

Dodik je rekao da bošnjački političari ignoriraju i Ustav i zakon i preporuke s najviših europskih adresa o neophodnosti što bržeg formiranja vlasti.

"Prije samo mjesec dana u Federaciji BiH bila je histerija u vezi s neophodnošću poštovanja Zakona o zastavi koji ja, uzgred budi rečeno, nisam bio prekršio. Pitam se što se dogodilo u međuvremenu, pa da zakonoljupci zašute, odnosno učine sve da Vijeće ministara ne bude formirano, iako je formiran kolegij Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH", naglasio je Dodik.

Upitao je želi li netko podržati političku upotrebnu vrijednost ministara iz Saveza za promjene za realizaciju ciljeva na koje SNSD nikada ne bi pristao ili je u pitanju unutarbošnjački politički obračun, ili i jedno i drugo.

"Jasno je po tko zna koji put da su zajedničke institucije taloc neriješenih odnosa u FBiH", rekao je Dodik.

Upitan da prokomentira kriterije za uspostavljanje vlasti na nivou BiH koje su predstavili Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka i Demokratski front, Dodik je rekao da ima utisak da je ta platforma koncipirana tako da dogovor ne bude postignut.

"Koliko sam uspio vidjeti, ta platforma liči na skup stranačkih želja kojih smo se nagledati posljednjih godina", istaknuo je Dodik.

Ove stranke, koje se predstavljaju kao BH blok, predložile su, između ostalog, da budu formirana nova ministarstva u Vijeću ministara poput ministarstva za europske integracije i ministarstva obrazovanja, kulture i sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close